09 maj 2016 06:00

09 maj 2016 06:00

Mästerligt av Anders Eriksson

LEDARE

Anders Eriksson slutade trea i Mästarnas mästare. Fantastiskt kul och bra gjort av den sjufaldige endurovärldsmästaren.

Ännu en idrottare från Tibro som har visat upp sig inför mångmiljonpublik. Visserligen ”bara” i en jippobetonat tävling, men genomslagskraften på svt-succén kan inte nog betonas. Avsnitten med Anders Eriksson har samtliga dragit över 2,3 miljoner tittare, grymt och gör programmet som det mesta sedda just nu.

Anders hade en fantastisk karriär och fanns vid ett tillfälle med bland de bästa i Jerringpriset när motor-Sverige mobiliserade och slöt upp bakom Eriksson, men insatserna i Mästarnas mästare och hans sympatiska uppträdande i tv-rutan har gjort honom mer känd än någonsin. Så fungerar det och genomslagskraften i sådana här sammanhang är enorm.

Jag tror att hans medverkan i programmet även kommer att betyda mycket för Tibro, särskilt som han hade den goda smaken i ett av programmen haft den goda smaken att ha en t-skirt med texten ”Tibro - idrottskommunen” på ryggen.

Prata om reklam på prime time i public service...

Nu kan man bara hoppas på att Tibro med sina traditioner när det gäller cross och enduro kan spinna vidare på den PR som Eriksson har givit sin hemkommun.

Återigen måste jag konstatera att det här med crossgymnasiet, där även enduron var på väg in, försvinner känns trist.

Anders har tagit tydlig ställning, men Tibro MK har inte agerat speciellt mycket, åtminstone inte vad jag vet...

Nu skall Skövde ta över och på sikt kanske hela verksamheten flyttas till Skövde inom några år. FMCK Skövde är en mycket aktiv klubb med den nya stjärnan Albin Elowson på uppgång. Nu saknar Skövde en crossbana, men det kanske inte är någon omöjlighet att få till om viljan finns.

Hur som helst har det riktigt kul att följa Anders Eriksson i Mästarnas mästare. Onekligen en fin ambassadör för vår lokala idrott och en förebild för andra utövare.

Inte minst rörande var det att se filmen om hans karriär som innebar tvära kast från VM-gulden till den svåra skadan som tvingade honom till en lång rehabilitering. Han visade hur långt man kan komma med god vilja, hårt jobb och positiv inställning.

På tal om uppmärksamhet och att synas så jobbas det vidare på att försöka få SM-veckan vinter 2020 till Skövde. Jag var då frågande till hur man skulle få till alla sporterna i Skövde en snöfattig vinter. Nu lär det vara så att det går att sätta ihop programmet med anpassning till de förutsättningar som bjuds. Då tror jag mer på idén, men det hela står och faller med hur det blir med Billingesatsningen som skall upp i fullmäktige den 17 maj.

En SM-vecka skulle sätta ljuset på Skövde och det tror jag både är välbehövligt och positivt för den fortsatta utvecklingen.

Ännu en idrottare från Tibro som har visat upp sig inför mångmiljonpublik. Visserligen ”bara” i en jippobetonat tävling, men genomslagskraften på svt-succén kan inte nog betonas. Avsnitten med Anders Eriksson har samtliga dragit över 2,3 miljoner tittare, grymt och gör programmet som det mesta sedda just nu.

Anders hade en fantastisk karriär och fanns vid ett tillfälle med bland de bästa i Jerringpriset när motor-Sverige mobiliserade och slöt upp bakom Eriksson, men insatserna i Mästarnas mästare och hans sympatiska uppträdande i tv-rutan har gjort honom mer känd än någonsin. Så fungerar det och genomslagskraften i sådana här sammanhang är enorm.

Jag tror att hans medverkan i programmet även kommer att betyda mycket för Tibro, särskilt som han hade den goda smaken i ett av programmen haft den goda smaken att ha en t-skirt med texten ”Tibro - idrottskommunen” på ryggen.

Prata om reklam på prime time i public service...

Nu kan man bara hoppas på att Tibro med sina traditioner när det gäller cross och enduro kan spinna vidare på den PR som Eriksson har givit sin hemkommun.

Återigen måste jag konstatera att det här med crossgymnasiet, där även enduron var på väg in, försvinner känns trist.

Anders har tagit tydlig ställning, men Tibro MK har inte agerat speciellt mycket, åtminstone inte vad jag vet...

Nu skall Skövde ta över och på sikt kanske hela verksamheten flyttas till Skövde inom några år. FMCK Skövde är en mycket aktiv klubb med den nya stjärnan Albin Elowson på uppgång. Nu saknar Skövde en crossbana, men det kanske inte är någon omöjlighet att få till om viljan finns.

Hur som helst har det riktigt kul att följa Anders Eriksson i Mästarnas mästare. Onekligen en fin ambassadör för vår lokala idrott och en förebild för andra utövare.

Inte minst rörande var det att se filmen om hans karriär som innebar tvära kast från VM-gulden till den svåra skadan som tvingade honom till en lång rehabilitering. Han visade hur långt man kan komma med god vilja, hårt jobb och positiv inställning.

På tal om uppmärksamhet och att synas så jobbas det vidare på att försöka få SM-veckan vinter 2020 till Skövde. Jag var då frågande till hur man skulle få till alla sporterna i Skövde en snöfattig vinter. Nu lär det vara så att det går att sätta ihop programmet med anpassning till de förutsättningar som bjuds. Då tror jag mer på idén, men det hela står och faller med hur det blir med Billingesatsningen som skall upp i fullmäktige den 17 maj.

En SM-vecka skulle sätta ljuset på Skövde och det tror jag både är välbehövligt och positivt för den fortsatta utvecklingen.