14 maj 2016 17:45

14 maj 2016 18:11

Ett löfte infrias

LEDARE

Ett av den styrande alliansens vallöften från 2014, ytterligare en fullstor isyta vid Billingehov, kommer att infrias. Ett efterlängtat besked för många som länge haft synpunkter på bristande träningstider.

Satsningen kostar Skövde kommun i storleksordningen 60 miljoner kronor. Den motiveras bland annat med att framför allt ungdomarna i Skövde konståkningsklubb, Skövde IK och Skövde HC får bättre träningsförutsättningar och slipper träna på sena kvällar och tidiga morgnar på helgerna, enligt kommunalrådet Katarina Jonsson (M).

Nybyggda omklädningsrum gör att även ett antal andra klubbar sannolikt kommer att kunna ta del av satsningen. Byggnationen blir alltså ett fint tillskott för hela sportområdet.

Vi var många på läktaren i Billingehov i början av augusti 2014, närmare bestämt 2 400 personer. Billingehov firade 30-årsjubileum. Det skedde genom att Skövde IK och Färjestad, de senare SM-finalister, spelade en jubileumsmatch i ishockey.

När kommunalrådet Katarina Jonsson (M) höll sitt tal och bland annat tillkännagav vallöftet att bygga ytterligare en isyta under den kommande mandatperioden var det många i publiken som hoppade till. Den kuppen var välplanerad och kommunalrådet erkände efteråt att inte ens Skövde IK visste om något i förväg.

Ytterligare en fullstor isyta hade länge diskuterats och framförts som krav från föreningshåll och föräldrahåll. Här kom det alltså ett löfte, passande nog i samband med jubileumsmatchen.

Reaktionerna på att det här löftet nu infrias sträcker sig från ”jubel” till ”hur kan kommunen lägga ut så mycket pengar på en ny isyta?” Det sistnämnda ska man givetvis alltid fundera extra på. Diskussionen ska dock tas innan ett löfte ges. Vi får räkna med att alliansen tänkte igenom ekonomin redan 2014 då löftet gavs.

Man ska dock ha klart för sig att det finns många andra föreningar som vill ha hjälp med stort som smått. De kraven kommer nu sannolikt att öka.

Det formella beslutet om Billingehov ska enligt planen tas i kommunfullmäktige i juni. Alliansen, som styr i minoritet, bedömer chanserna som goda för ett positivt beslut. Enligt Ulla-Britt Hagström (L) är partierna i fritidsnämnden överens om satsningen.

60 miljoner kronor är mycket pengar men jag tycker att den styrande alliansen gör helt rätt. Ett så uttalat löfte som det om en ny isyta vid Billingehov ska givetvis hållas. Allt annat hade varit ett svek.

Peter Henriksson

 

Satsningen kostar Skövde kommun i storleksordningen 60 miljoner kronor. Den motiveras bland annat med att framför allt ungdomarna i Skövde konståkningsklubb, Skövde IK och Skövde HC får bättre träningsförutsättningar och slipper träna på sena kvällar och tidiga morgnar på helgerna, enligt kommunalrådet Katarina Jonsson (M).

Nybyggda omklädningsrum gör att även ett antal andra klubbar sannolikt kommer att kunna ta del av satsningen. Byggnationen blir alltså ett fint tillskott för hela sportområdet.

Vi var många på läktaren i Billingehov i början av augusti 2014, närmare bestämt 2 400 personer. Billingehov firade 30-årsjubileum. Det skedde genom att Skövde IK och Färjestad, de senare SM-finalister, spelade en jubileumsmatch i ishockey.

När kommunalrådet Katarina Jonsson (M) höll sitt tal och bland annat tillkännagav vallöftet att bygga ytterligare en isyta under den kommande mandatperioden var det många i publiken som hoppade till. Den kuppen var välplanerad och kommunalrådet erkände efteråt att inte ens Skövde IK visste om något i förväg.

Ytterligare en fullstor isyta hade länge diskuterats och framförts som krav från föreningshåll och föräldrahåll. Här kom det alltså ett löfte, passande nog i samband med jubileumsmatchen.

Reaktionerna på att det här löftet nu infrias sträcker sig från ”jubel” till ”hur kan kommunen lägga ut så mycket pengar på en ny isyta?” Det sistnämnda ska man givetvis alltid fundera extra på. Diskussionen ska dock tas innan ett löfte ges. Vi får räkna med att alliansen tänkte igenom ekonomin redan 2014 då löftet gavs.

Man ska dock ha klart för sig att det finns många andra föreningar som vill ha hjälp med stort som smått. De kraven kommer nu sannolikt att öka.

Det formella beslutet om Billingehov ska enligt planen tas i kommunfullmäktige i juni. Alliansen, som styr i minoritet, bedömer chanserna som goda för ett positivt beslut. Enligt Ulla-Britt Hagström (L) är partierna i fritidsnämnden överens om satsningen.

60 miljoner kronor är mycket pengar men jag tycker att den styrande alliansen gör helt rätt. Ett så uttalat löfte som det om en ny isyta vid Billingehov ska givetvis hållas. Allt annat hade varit ett svek.

Peter Henriksson