19 jun 2017 06:00

19 jun 2017 06:00

Kul att Skövde är nominerat

Skövde finns åter nominerad som en kandidat till SVT:s pris Sveriges bästa idrottsstad. Naturligtvis är Skövde chanslöst att vinna, men att finnas med bland de 37 nominerade tycker jag visar på kvalité.

Skövde fanns med även förra året och slutade på plats 25. Kanske kan det bli några pinnhåll högre. Att Skövde AIK avancerade till division 1 gör att även de räknas in i underlaget som bygger på en rad olika parametrar.

Mycket glädjande att Skövde med sin idrott klarar att finnas med bland de som kvalar in.

Nu kommer vinnarna och placeringarna att presenteras under SM-veckan i Borås i början av juli och juryn består av både anställda på SVT, experter av olika slag och även vanliga sportintresserade personer.

Jag tycker att hela upplägget visar att man verkligen tar det här på allvar och vill få fram en så rättvis lista som möjligt.

Förra året vann Göteborg före Malmö och med Karlstad på tredje plats. Inte så konstigt att det är våra stora orter och de etablerade regionsstäderna som även har den bästa idrotten sett till prestationer på hög nivå.

Underlaget blir i alla sammanhang större, det gäller antalet utövare, sponsormarknad med mera.

I Skövde sliter många klubbar varje år för att få sin ekonomi att gå ihop. Sportslig framgång på hög nivå hänger nästan alltid ihop med ekonomiska muskler. Därför känns det extra glädjande att IFK Skövde lyckades vända minus till plus och enligt de klubbar i Handbollsligan som hittills presenterat sina siffror för den gångna verksamheten ligger IFK Skövde i topp Eskilstuna Guif.

Skövde HF har sitt årsmöte i veckan, det skall bli spännande se hur läget är där.

Jag har respekt för all idrott i kommunen och framförallt för de klubbar där man vågar jobba långsiktigt och Skövde behöver sin handboll på elitnivå. Utan den skulle exempelvis Skövde aldrig varit aktuell för att bli nominerad till tävlingen som Sveriges bästa idrottsstad.

Den TV-tid som Skövdes handboll genererar på ett år är värt mycket och svårt för någon annan sport att mäta sig med.

På tal om vilja är det intressant att Skövde AIK och IFK Falköping har bestämt för att jobba tillsammans för att höja kvalitén. SAIK:s talanger kan få chansen att känna på seniorfotboll på division 3-nivå, samtidigt som falköpingskillar för möjlighet att vara i Skövdes division 1-miljö. Jag tycker satsningen känns helt rätt, även om IFK Falköping slog ut Skövde AIK ur DM...

Det krävs framsynta ledare som vågar tänka nytt för att utvecklas.

Skövde fanns med även förra året och slutade på plats 25. Kanske kan det bli några pinnhåll högre. Att Skövde AIK avancerade till division 1 gör att även de räknas in i underlaget som bygger på en rad olika parametrar.

Mycket glädjande att Skövde med sin idrott klarar att finnas med bland de som kvalar in.

Nu kommer vinnarna och placeringarna att presenteras under SM-veckan i Borås i början av juli och juryn består av både anställda på SVT, experter av olika slag och även vanliga sportintresserade personer.

Jag tycker att hela upplägget visar att man verkligen tar det här på allvar och vill få fram en så rättvis lista som möjligt.

Förra året vann Göteborg före Malmö och med Karlstad på tredje plats. Inte så konstigt att det är våra stora orter och de etablerade regionsstäderna som även har den bästa idrotten sett till prestationer på hög nivå.

Underlaget blir i alla sammanhang större, det gäller antalet utövare, sponsormarknad med mera.

I Skövde sliter många klubbar varje år för att få sin ekonomi att gå ihop. Sportslig framgång på hög nivå hänger nästan alltid ihop med ekonomiska muskler. Därför känns det extra glädjande att IFK Skövde lyckades vända minus till plus och enligt de klubbar i Handbollsligan som hittills presenterat sina siffror för den gångna verksamheten ligger IFK Skövde i topp Eskilstuna Guif.

Skövde HF har sitt årsmöte i veckan, det skall bli spännande se hur läget är där.

Jag har respekt för all idrott i kommunen och framförallt för de klubbar där man vågar jobba långsiktigt och Skövde behöver sin handboll på elitnivå. Utan den skulle exempelvis Skövde aldrig varit aktuell för att bli nominerad till tävlingen som Sveriges bästa idrottsstad.

Den TV-tid som Skövdes handboll genererar på ett år är värt mycket och svårt för någon annan sport att mäta sig med.

På tal om vilja är det intressant att Skövde AIK och IFK Falköping har bestämt för att jobba tillsammans för att höja kvalitén. SAIK:s talanger kan få chansen att känna på seniorfotboll på division 3-nivå, samtidigt som falköpingskillar för möjlighet att vara i Skövdes division 1-miljö. Jag tycker satsningen känns helt rätt, även om IFK Falköping slog ut Skövde AIK ur DM...

Det krävs framsynta ledare som vågar tänka nytt för att utvecklas.