13 jan 2018 10:00

13 jan 2018 10:00

Walterum och Centerpartiet mot nya mål

LEDARE: Peter Henriksson

Centerpartiets mångårige kommunalråd, Leif Walterum, har nu slutat som aviserat och ersatts av partikollegan Ulrica Johansson. Walterum gjorde sitt sista möte som kommunalråd i veckan, och under fredagen ägde den officiella avtackningen rum.

Walterum har länge och väl varit engagerad i Skövdepolitiken, och blev centerpartistiskt kommunalråd den 1 oktober 2006. Då efterträdde han Ulrika Carlsson (C), och Walterum har fram tills nu förblivit sin post trogen.

Leif Walterum har hela tiden förhållit sig oerhört professionell till sitt uppdrag, vilket säkerligen har uppskattats av både Skövdeborna och av oss inom media kan tilläggas. Leif har alltid varit tillmötesgående när det gäller frågor från exempelvis SLA, och har han inte haft tid just för stunden så har han alltid hört av sig. Han har heller inte varit svår att nå, trots att ett kommunalråd givetvis ofta måste vara upptagen av många möten och sammanträden. Den professionella inställningen till sitt uppdrag gillar givetvis vi inom media, men säkerligen också skattebetalarna som är uppdragsgivare till alla politiker.

Jag tror att Leif Walterum drivits av en uppriktig vilja att göra saker och ting så bra som möjligt för invånarna i Skövde. Och det ska han ha all heder av. Det behöver i sig inte innebära att man genom åren hållit med Walterum om allt.

Nu är det ju inte så att Walterum slutar helt med politiken. Han finns med som nummer fyra på Centerpartiets Skaraborgslista i riksdagsvalet. Två centerpartister bedöms som valbara, men med hjälp av personkryss skulle Walterum alltså kunna ta sig in i riksdagen i samband med höstens val. Det lär vi få veta under september månad.

När Centerpartiet i Skövde nu tar sig an valåret 2018 så gör man det med två nya personer på ledande befattningar. Paula Bäckman slutade helt nyligen, på egen begäran, som ordförande i den viktiga barn- och utbildningsnämnden, och ersattes där av rutinerade Orvar Eriksson.

Det ska därmed bli extra intressant att följa hur det går för Centerpartiet under året, ett parti som levererat flera smått legendariska kommunalråd, och då även som kommunstyrelsens ordförande. Då tänker jag i första hand på namn som Lennart Svartvik, Sven Westerberg, Anders Flanking och Erland Johnsson.

Vi önskar givetvis kommunalrådet Ulrica Johansson, och barn- och utbildningsnämndens ordförande Orvar Eriksson, lycka till med sina nya uppdrag.

Peter Henriksson

Walterum har länge och väl varit engagerad i Skövdepolitiken, och blev centerpartistiskt kommunalråd den 1 oktober 2006. Då efterträdde han Ulrika Carlsson (C), och Walterum har fram tills nu förblivit sin post trogen.

Leif Walterum har hela tiden förhållit sig oerhört professionell till sitt uppdrag, vilket säkerligen har uppskattats av både Skövdeborna och av oss inom media kan tilläggas. Leif har alltid varit tillmötesgående när det gäller frågor från exempelvis SLA, och har han inte haft tid just för stunden så har han alltid hört av sig. Han har heller inte varit svår att nå, trots att ett kommunalråd givetvis ofta måste vara upptagen av många möten och sammanträden. Den professionella inställningen till sitt uppdrag gillar givetvis vi inom media, men säkerligen också skattebetalarna som är uppdragsgivare till alla politiker.

Jag tror att Leif Walterum drivits av en uppriktig vilja att göra saker och ting så bra som möjligt för invånarna i Skövde. Och det ska han ha all heder av. Det behöver i sig inte innebära att man genom åren hållit med Walterum om allt.

Nu är det ju inte så att Walterum slutar helt med politiken. Han finns med som nummer fyra på Centerpartiets Skaraborgslista i riksdagsvalet. Två centerpartister bedöms som valbara, men med hjälp av personkryss skulle Walterum alltså kunna ta sig in i riksdagen i samband med höstens val. Det lär vi få veta under september månad.

När Centerpartiet i Skövde nu tar sig an valåret 2018 så gör man det med två nya personer på ledande befattningar. Paula Bäckman slutade helt nyligen, på egen begäran, som ordförande i den viktiga barn- och utbildningsnämnden, och ersattes där av rutinerade Orvar Eriksson.

Det ska därmed bli extra intressant att följa hur det går för Centerpartiet under året, ett parti som levererat flera smått legendariska kommunalråd, och då även som kommunstyrelsens ordförande. Då tänker jag i första hand på namn som Lennart Svartvik, Sven Westerberg, Anders Flanking och Erland Johnsson.

Vi önskar givetvis kommunalrådet Ulrica Johansson, och barn- och utbildningsnämndens ordförande Orvar Eriksson, lycka till med sina nya uppdrag.

Peter Henriksson