28 maj 2018 06:00

28 maj 2018 06:00

Klassfotboll och Lillegården

Klassfotbollen i Skövde genomfördes för 20:e gången . En turnering som blivit ett begrepp och samlar mängder med skolbarn, föräldrar och anhöriga. Imponerande att Klassfotbollen håller greppet, ett bevis för att det hela fungerar bra.

I år räknades det in nästan 2 500 spelare fördelat på 230 lag. Totalt brukar man räkna in 10 000 besökare totalt lördag och söndag på Lillegården i Skövde. Absolut ett av de allra största årliga arrangemangen på samma plats i Skövde.

Personligen känns det extra bra med Klassfotbollen i Skövde. Jag minns så väl när initiativtagaren Sven-Eric Johansson kontaktade oss på SLA och undrade om vi trodde att det fanns något intresse att dra igång Klassfotboll. Han hade besökt Lidköping som var före och blivit begeistrad.

SLA var med på noterna direkt och det hela drog igång och det blev lyckat redan från start. ”Svenne” finns inte med oss längre, men han ler säkert i sin himmel när han kan konstatera att turneringen nu genomfördes för 20:e gången med nästan 2 500 deltagare.

Skönt dessutom att det hela verkar ha fungerat bra på Lillegården trots begränsat utrymme på grund av det pågående ishallsbygget.

Innan turneringen fanns det en befogad oro. Nu visade det sig att det hela gick bra och Skövde kommun hade verkligen gjort det bästa av situationen för att göra anläggningen så tillgänglig som möjligt.

Lillegården är en byggarbetsplats, med allt som sker vid Billingehov.

I samma veva har kommunen tillsatt en utredning hur man bäst kan nyttja och utveckla Lillegården.

Här är det viktigt att kommunen involverar klubbar och andra intressenter. Det möte som ägde rum nyligen är absolut rätt väg att gå. Det borgar för kloka och riktiga beslut.

En matcharena för fotboll är något som förts fram och här har Moderaterna gått ut med ett vallöfte om att en sådan skall byggas under nästa mandatperiod.

Det finns även planer på en hall för den växande sporten padel. Friskolan Raoul Wallenberg kan tänka sig att bygga en idrottshall för sina behov som även kommunen kan dra nytta av. En actionpark för bland annat skateboard finns också med.

Det finns säkert en hel del andra idéer också och det skall bli mycket spännande att se vad det blir i slutändan.

Att det byggs som aldrig förr i Skövde har väl inte undgått någon. Viktigt också att hela samhället hänger med och att vi har ändamålsenliga idrottsanläggningar.

Visst, allt kostar pengar och det finns många behov att fylla, men en långsiktig stor investering på Lillegårdens Idrottsområde kommer vi aldrig att behöva ångra.

Jan Larsson

I år räknades det in nästan 2 500 spelare fördelat på 230 lag. Totalt brukar man räkna in 10 000 besökare totalt lördag och söndag på Lillegården i Skövde. Absolut ett av de allra största årliga arrangemangen på samma plats i Skövde.

Personligen känns det extra bra med Klassfotbollen i Skövde. Jag minns så väl när initiativtagaren Sven-Eric Johansson kontaktade oss på SLA och undrade om vi trodde att det fanns något intresse att dra igång Klassfotboll. Han hade besökt Lidköping som var före och blivit begeistrad.

SLA var med på noterna direkt och det hela drog igång och det blev lyckat redan från start. ”Svenne” finns inte med oss längre, men han ler säkert i sin himmel när han kan konstatera att turneringen nu genomfördes för 20:e gången med nästan 2 500 deltagare.

Skönt dessutom att det hela verkar ha fungerat bra på Lillegården trots begränsat utrymme på grund av det pågående ishallsbygget.

Innan turneringen fanns det en befogad oro. Nu visade det sig att det hela gick bra och Skövde kommun hade verkligen gjort det bästa av situationen för att göra anläggningen så tillgänglig som möjligt.

Lillegården är en byggarbetsplats, med allt som sker vid Billingehov.

I samma veva har kommunen tillsatt en utredning hur man bäst kan nyttja och utveckla Lillegården.

Här är det viktigt att kommunen involverar klubbar och andra intressenter. Det möte som ägde rum nyligen är absolut rätt väg att gå. Det borgar för kloka och riktiga beslut.

En matcharena för fotboll är något som förts fram och här har Moderaterna gått ut med ett vallöfte om att en sådan skall byggas under nästa mandatperiod.

Det finns även planer på en hall för den växande sporten padel. Friskolan Raoul Wallenberg kan tänka sig att bygga en idrottshall för sina behov som även kommunen kan dra nytta av. En actionpark för bland annat skateboard finns också med.

Det finns säkert en hel del andra idéer också och det skall bli mycket spännande att se vad det blir i slutändan.

Att det byggs som aldrig förr i Skövde har väl inte undgått någon. Viktigt också att hela samhället hänger med och att vi har ändamålsenliga idrottsanläggningar.

Visst, allt kostar pengar och det finns många behov att fylla, men en långsiktig stor investering på Lillegårdens Idrottsområde kommer vi aldrig att behöva ångra.

Jan Larsson