21 nov 2013 16:35

23 jan 2015 15:34

Vintrig premiär på Dagsnäs

Sprakande eldar, glöggdoft och rykande korvkastruller var inte allt som skapade julstämning på årets mässa på Dagsnäs. I år hade dessutom arrangörerna turen med ett snötäcke som prytt landskapet lagom till premiärdagen.

Den stigande besökstrenden verkar hålla i sig även under den tolfte upplagan av mässan. I år serverade brännvinsbränneriet sopplunch och slottet viltlasagne. I jägarladan kunde både stora och små prova på en jaktsimulator. Öppen ateljé med skulptering var en nyhet och under helgen väntar flera hunduppvisningar.

– Det är viktigt för mig med en levande gård, säger Katarina Dagsánt som välkomnade så många besökare hon kunde.

Det var förstås i stora utställningshallen de flesta höll till. En av utställarna var ”Börs”Anders Öhman som hade tagit sig från Nyköping. Under många år har han tillverkat medeltida instrument och förfinat tekniken. Ocarinasflöjtar och svenska säckpipor är två av hans signum. Under karriären har musikern fått en rejäl dos självdistans, eller vad sägs om skivtiteln ”låtar som aldrig borde spelats in?”

Två av många vana mässbesökare var Inger och Roy Andersson från Hjo. Det var dock första året som de besökte Dagsnäs men hittade genast julklappar. Av författaren Inga Holm köpte de ett örngott med namn på till deras barnbarn.

– Det är väldigt trevligt här och hög kvalitet på hantverket, säger Inger.

I en av montrarna sålde Sanna Nilsson från Kärra Södergårdens keramik i Lödöse sina karaktäristiska keramikfåglar. Morkulla och Skärfläcka var nya arter ur ett sortiment som närmar sig en hel fågelbok.

Sista utställningdag på Dagsnäs är söndag.

Den stigande besökstrenden verkar hålla i sig även under den tolfte upplagan av mässan. I år serverade brännvinsbränneriet sopplunch och slottet viltlasagne. I jägarladan kunde både stora och små prova på en jaktsimulator. Öppen ateljé med skulptering var en nyhet och under helgen väntar flera hunduppvisningar.

– Det är viktigt för mig med en levande gård, säger Katarina Dagsánt som välkomnade så många besökare hon kunde.

Det var förstås i stora utställningshallen de flesta höll till. En av utställarna var ”Börs”Anders Öhman som hade tagit sig från Nyköping. Under många år har han tillverkat medeltida instrument och förfinat tekniken. Ocarinasflöjtar och svenska säckpipor är två av hans signum. Under karriären har musikern fått en rejäl dos självdistans, eller vad sägs om skivtiteln ”låtar som aldrig borde spelats in?”

Två av många vana mässbesökare var Inger och Roy Andersson från Hjo. Det var dock första året som de besökte Dagsnäs men hittade genast julklappar. Av författaren Inga Holm köpte de ett örngott med namn på till deras barnbarn.

– Det är väldigt trevligt här och hög kvalitet på hantverket, säger Inger.

I en av montrarna sålde Sanna Nilsson från Kärra Södergårdens keramik i Lödöse sina karaktäristiska keramikfåglar. Morkulla och Skärfläcka var nya arter ur ett sortiment som närmar sig en hel fågelbok.

Sista utställningdag på Dagsnäs är söndag.

  • Rikard Jansson