05 dec 2013 22:00

23 jan 2015 15:35

"Många olika stilar på musikskolans julkonsert"

JULKONSERT:

Det var fullsatt i Ållebergsymnasiets stora aula när musikskolan hade sin årliga Julkonsert i onsdags.

Man hade verkligen samlat ihop alla olika sorters musikstilar. Det var stråkar, Rock 'n' roll-band, dansuppvisning, stora blåsorkestrar men även trumkåren med drillflickorna fanns på plats. Alla elever var med från småbarn i 4-5 års åldern och uppåt. Och det var inte bara musik utan även dans, några barn i 7-8 års åldern framförde låten ”begging”av Anton Ewald. Josefin Eklund leder dansundervisning på musikskolan.

Orkestern ”Nyblåst”spelade traditionella låtar. Benjamin Magnusson fyllde verkligen upp ljudet med sin bas. Men med Hawkwind i blodet från ett mångårigt basspelande far kan det inte bli annat än riktigt bra.

Stipendier

Det delades även ut stipendier från Curt och Roland som gick till Sandra Järkeborn och Elias Larsson. Svarta örnar hade också ett stipendium som gick till Andreas Olausson och Trumkårsstipeniet som gick till Daniel Wall-Renström. Publiken var en viktig del av showen och det var drygt 300 personer på plats som sjöng med i alla de tolv akterna som höll på i två och en halv timma. En fin tillställning som verkligen visade upp vad vår musikskola kan prestera.

Man hade verkligen samlat ihop alla olika sorters musikstilar. Det var stråkar, Rock 'n' roll-band, dansuppvisning, stora blåsorkestrar men även trumkåren med drillflickorna fanns på plats. Alla elever var med från småbarn i 4-5 års åldern och uppåt. Och det var inte bara musik utan även dans, några barn i 7-8 års åldern framförde låten ”begging”av Anton Ewald. Josefin Eklund leder dansundervisning på musikskolan.

Orkestern ”Nyblåst”spelade traditionella låtar. Benjamin Magnusson fyllde verkligen upp ljudet med sin bas. Men med Hawkwind i blodet från ett mångårigt basspelande far kan det inte bli annat än riktigt bra.

Stipendier

Det delades även ut stipendier från Curt och Roland som gick till Sandra Järkeborn och Elias Larsson. Svarta örnar hade också ett stipendium som gick till Andreas Olausson och Trumkårsstipeniet som gick till Daniel Wall-Renström. Publiken var en viktig del av showen och det var drygt 300 personer på plats som sjöng med i alla de tolv akterna som höll på i två och en halv timma. En fin tillställning som verkligen visade upp vad vår musikskola kan prestera.

  • Robert Löfgren