16 dec 2013 20:27

23 jan 2015 15:36

Hedrade stipendiater på årets sista fullmäktige

”Engagemang, vilja, uthållighet och samhörighet.” Det är de utmärkande egenskaperna hos årets stipendiater i kommunen. Prisutdelningen avslutade måndagskvällens fullmäktigemöte.

Det nyinstiftade folkhälsopriset togs emot av Thomas Lifner för sitt livslånga arbete med folkhälsa och nu senast med träningsgruppen ”gubbröran”. Åldersspannet hos den entusiastiska gruppen är 50 år.

– Väldigt hedrande att uppmärksammas efter att ha hållit på hela livet med detta. Jag är otroligt stolt, sade Thomas spontant vid prisutdelningen.

Miljöpristagarna Camilla Lundin och Petter Bergström driver tidningen ”Åter” och internetforumet alternativ.nu, med småskalighet och självhushållning som livsstil.

– Att premiera enkelhet och småskalighet när allt i samhället ska bli större och snabbare hela tiden, det är modig, säger Petter som också gladdes åt det ”lavinartade” stora intresset bland yngre att bo på landet igen.

Skidtalangen Albin Tärning som inte kunde närvara när priset för idrottsstipendiet blev känt var fortfarande fullt upptagen med att träna i skidspåren uppe i Värmland under måndagen. Med en seger i Tour de Mösseberg och en ranking som fyra i världen i sprint i hans åldersgrupp var det en stolt pappa Morgan Tärning som tog emot priset i hans ställe. Morgan hyllade att att skidspåren är gratis att utnyttja på Mösseberg, medan idrottsledarstipendiaten Stefan Helleröd gladdes åt de bra cykelvägar i kommunen. Prisutdelare Karola Svensson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden berömde Stefans vilja och pedagogiska förmåga.

– Du är en viktig kugge i klubben och det är mycket ideell tid du offrat.

Årets kulturstipendiater Nasco Yankees kände sig hedrade.

– Vi är nog lika mycket kultur som nostalgi, säger Caroline Angel efter att ha tagit emot diplom och blomsterkvast.

Alla pristagare fick 10 000 kronor vardera.

Det nyinstiftade folkhälsopriset togs emot av Thomas Lifner för sitt livslånga arbete med folkhälsa och nu senast med träningsgruppen ”gubbröran”. Åldersspannet hos den entusiastiska gruppen är 50 år.

– Väldigt hedrande att uppmärksammas efter att ha hållit på hela livet med detta. Jag är otroligt stolt, sade Thomas spontant vid prisutdelningen.

Miljöpristagarna Camilla Lundin och Petter Bergström driver tidningen ”Åter” och internetforumet alternativ.nu, med småskalighet och självhushållning som livsstil.

– Att premiera enkelhet och småskalighet när allt i samhället ska bli större och snabbare hela tiden, det är modig, säger Petter som också gladdes åt det ”lavinartade” stora intresset bland yngre att bo på landet igen.

Skidtalangen Albin Tärning som inte kunde närvara när priset för idrottsstipendiet blev känt var fortfarande fullt upptagen med att träna i skidspåren uppe i Värmland under måndagen. Med en seger i Tour de Mösseberg och en ranking som fyra i världen i sprint i hans åldersgrupp var det en stolt pappa Morgan Tärning som tog emot priset i hans ställe. Morgan hyllade att att skidspåren är gratis att utnyttja på Mösseberg, medan idrottsledarstipendiaten Stefan Helleröd gladdes åt de bra cykelvägar i kommunen. Prisutdelare Karola Svensson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden berömde Stefans vilja och pedagogiska förmåga.

– Du är en viktig kugge i klubben och det är mycket ideell tid du offrat.

Årets kulturstipendiater Nasco Yankees kände sig hedrade.

– Vi är nog lika mycket kultur som nostalgi, säger Caroline Angel efter att ha tagit emot diplom och blomsterkvast.

Alla pristagare fick 10 000 kronor vardera.

  • Rikard Jansson