05 jan 2014 17:25

23 jan 2015 15:37

Tung hårdrock med Ammotrack

Riktigt tung hårdrock inledde det nya året på restaurang Bredablick i Falköping. I lördags stod bandet Ammotrack på scen. Skövdebandet som har spelat ihop över tio år börjar nu bli riktigt varma i kläderna.

– Vi värmer upp med några spelningar inför vårt deltagande i melodifestivalen i Örnsköldsvik den 22 februari. Det är alltid kul att spela i Falköping inför en liten men desto mer hängiven publik, skrattar bandets sångare Mikael de Bruin.

Det var en tight och mycket tung show bandet levererade på Bredablick. Två gitarrer duellerar med varandra uppbackade av solid bas och trummor. Mikael de Bruin levererar verkligen starquality och alla låtar sitter som en smäck. Det är mycket egenskrivet material. Tävlingsbidraget ”Raise your hands” är skrivet av bandet tillsammans med producenten Tomas ”Plec” Johansson.

Det är nonstop hårdrock på Bredablick och det är stundtals svårt att se bandet för allt hår. Men det är inte långhåriga tjejer längst fram i publiken som rockar utan headbangande lokala killar som tar sin hårdrock på fullaste allvar. Trångt, svettigt, högt ljud och infernaliskt musik. Ammotrack öser på och de har gott om ammunition och laddar om inför varje ny låt.

Det går bra för Ammotrack. Hösten har inneburit både ny skiva och turné för bandet. Man har även spelat in en video ”Living like an Angel” som blev genombrottet för bandet.

Ammotrack består av: Mikael de Bruin, sång, Anders Franssohn, trummor, Jonas Jeppsson, bas, Oscar Fläring och Sebbe Nero, gitarr.

– Vi värmer upp med några spelningar inför vårt deltagande i melodifestivalen i Örnsköldsvik den 22 februari. Det är alltid kul att spela i Falköping inför en liten men desto mer hängiven publik, skrattar bandets sångare Mikael de Bruin.

Det var en tight och mycket tung show bandet levererade på Bredablick. Två gitarrer duellerar med varandra uppbackade av solid bas och trummor. Mikael de Bruin levererar verkligen starquality och alla låtar sitter som en smäck. Det är mycket egenskrivet material. Tävlingsbidraget ”Raise your hands” är skrivet av bandet tillsammans med producenten Tomas ”Plec” Johansson.

Det är nonstop hårdrock på Bredablick och det är stundtals svårt att se bandet för allt hår. Men det är inte långhåriga tjejer längst fram i publiken som rockar utan headbangande lokala killar som tar sin hårdrock på fullaste allvar. Trångt, svettigt, högt ljud och infernaliskt musik. Ammotrack öser på och de har gott om ammunition och laddar om inför varje ny låt.

Det går bra för Ammotrack. Hösten har inneburit både ny skiva och turné för bandet. Man har även spelat in en video ”Living like an Angel” som blev genombrottet för bandet.

Ammotrack består av: Mikael de Bruin, sång, Anders Franssohn, trummor, Jonas Jeppsson, bas, Oscar Fläring och Sebbe Nero, gitarr.

  • Robert Löfgren