12 jan 2014 18:25

23 jan 2015 15:37

Succé för Ludor på Strike rockbar

Ludor är inget ”riktigt” rockband. Det är en lös sammansättning av proffsmusiker som medverkade i filmen ”Mammas pojkar”. En hysterisk komedi av Ulf Malmros om två mjuka tuffisar som brinner för hårdrock trots att deras bäst före-datum passerats med råge. Musikerna hade så kul ihop så man tänkte i alla fall pröva med en liten turné. Det allra första giget råkade bli i Falköping i lördags på nyöppnade Strike rockbar.

Förväntningarna var stora, det var nämligen inte vilka musiker som helst som stod på scen. Mats Levén sjunger och har varit med i bland annat Candlemass och Yngwie Malmsteen. Pontus Norgren på gitarr lirar i Hammerfall. Bassisten heter Sampo Axelsson och har tidigare spelat med bland andra Glenn Hughes och Lion's Share, och man har hyrt in Chris Antonopolous, en grym amerikansk trummis.

Magnifikt ljud

Även om de gör detta på skoj är musiken blodigt allvar. Man levererar egna hits som ”Ride”, ”The Vapor” och ”777 the new 666” med grym skärpa. Detta är definitivt bland det bästa i hårdrocksväg som någonsin spelats i Falköping. Ljudet i Strike rockbars lokal är magnifikt.

Man har en riktig scen och det är högt i tak. Det är fullsatt och publiken på 200 personer är till hundra procent hårdrocksdedikerad. Det är läder, nitar, långt hår och helkroppstatueringar. Man har verkligen lyckats med denna satsning som är riktigt genuin och håller detta i sig med nya bra band kan Falköping bli ett nytt hårdrocksmecka.

– Vi åkte från Göteborg på ren chans och hade inte förväntat oss någonting men detta är bland det bästa vi sett någonsin, tyckte några i publiken.

Publik i extas

Det var fler långväga resenärer på plats. Folk från Stockholm var hänförda liksom en engelsktalande tjej som tyckte Falköpings lilla Strike rockbar var fullt i klass med liknande ställen hon varit på i London, Barcelona och Berlin. Ett betyg på en lokal i en bowlinghall man verkligen inte behöver skämmas för.

Ludor gör extranummer efter extranummer. Publiken är i extas. Deras version av ”Breaking the law” är suverän. Mats Levén har en pipa som måste ha två extra inandningshål gömda på andra ställen i kroppen. Deras version av Motörheads ”Ace of Spade” går heller inte av för hackor och den avslutar deras första spelning och kanske starten på något nytt och riktigt bra för Falköpings musikliv.

Förväntningarna var stora, det var nämligen inte vilka musiker som helst som stod på scen. Mats Levén sjunger och har varit med i bland annat Candlemass och Yngwie Malmsteen. Pontus Norgren på gitarr lirar i Hammerfall. Bassisten heter Sampo Axelsson och har tidigare spelat med bland andra Glenn Hughes och Lion's Share, och man har hyrt in Chris Antonopolous, en grym amerikansk trummis.

Magnifikt ljud

Även om de gör detta på skoj är musiken blodigt allvar. Man levererar egna hits som ”Ride”, ”The Vapor” och ”777 the new 666” med grym skärpa. Detta är definitivt bland det bästa i hårdrocksväg som någonsin spelats i Falköping. Ljudet i Strike rockbars lokal är magnifikt.

Man har en riktig scen och det är högt i tak. Det är fullsatt och publiken på 200 personer är till hundra procent hårdrocksdedikerad. Det är läder, nitar, långt hår och helkroppstatueringar. Man har verkligen lyckats med denna satsning som är riktigt genuin och håller detta i sig med nya bra band kan Falköping bli ett nytt hårdrocksmecka.

– Vi åkte från Göteborg på ren chans och hade inte förväntat oss någonting men detta är bland det bästa vi sett någonsin, tyckte några i publiken.

Publik i extas

Det var fler långväga resenärer på plats. Folk från Stockholm var hänförda liksom en engelsktalande tjej som tyckte Falköpings lilla Strike rockbar var fullt i klass med liknande ställen hon varit på i London, Barcelona och Berlin. Ett betyg på en lokal i en bowlinghall man verkligen inte behöver skämmas för.

Ludor gör extranummer efter extranummer. Publiken är i extas. Deras version av ”Breaking the law” är suverän. Mats Levén har en pipa som måste ha två extra inandningshål gömda på andra ställen i kroppen. Deras version av Motörheads ”Ace of Spade” går heller inte av för hackor och den avslutar deras första spelning och kanske starten på något nytt och riktigt bra för Falköpings musikliv.

  • Robert Löfgren