16 jan 2014 09:43

23 jan 2015 15:37

"Unga förmågor tränar i FAIK:s konstsnöspår"

I onsdags kväll var det äntligen dags för säsongstart i skidspåren på Mösseberg. Det var de unga förmågorna i Falköpings AIK som var först ut i spåren och redan från start har klubben har flera barn- och ungdomsgrupper i gång.

Det yngsta teamet ”Skidkul” leds av Line Quick som tränar barn från sex till åtta år. Skidåkning blir det en gång i veckan och då ett par kilometer varje gång. Teamet ”Skidstjärnor” tränas av Krister Musslinder. I den gruppen är barnen mellan åtta till tolv år och tränar lite hårdare, man provar även skate-teknik. Ungdomsgruppen från 13 år och uppåt leds av Sören Willhelmsson. Falköpings Aik har i nuläget närmare 200 medlemar och nu hoppas man att det blir mycket snö. Nästa helg körs stortävlingen Tour de Mösseberg och snön har verkligen kommit i grevens tid.

Det yngsta teamet ”Skidkul” leds av Line Quick som tränar barn från sex till åtta år. Skidåkning blir det en gång i veckan och då ett par kilometer varje gång. Teamet ”Skidstjärnor” tränas av Krister Musslinder. I den gruppen är barnen mellan åtta till tolv år och tränar lite hårdare, man provar även skate-teknik. Ungdomsgruppen från 13 år och uppåt leds av Sören Willhelmsson. Falköpings Aik har i nuläget närmare 200 medlemar och nu hoppas man att det blir mycket snö. Nästa helg körs stortävlingen Tour de Mösseberg och snön har verkligen kommit i grevens tid.

  • Robert Löfgren