09 feb 2014 17:48

23 jan 2015 15:38

Succé för familjelördag

Under lördagen förvandlades både Stadsteatern och Medborgarhuset till ett kulturhus med aktiviteter för hela familjen. Under dagen fanns det möjlighet att dansa, pyssla, fiska fiskdamm, lära sig cirkuskonster och lyssna på barnens favorit Mojje.

Idén kom kommunens kultursamordnare David Strenge i november om att erbjuda Falköpingsborna ett tillfälle att träffas och göra saker ihop.

– Vi har ju det här huset som skulle kunna utnyttjas mycket med än vad det gör och en sådan här dag kan både vara ett sätt att stärka integrationen och vara ett tillfälle att göra saker tillsammans på samma plats, menar Strenge.

Runt 400 personer dök upp och dragplåster Mojje uppträdde inför en näst intill fullsatt salong.

– Det känns som om alla målgrupper kommit hit och många har tackat för att vi gör en sådan här dag, så det känns fantastiskt att det föll så väl ut, det är ju alltid svårt att veta vad man kan förvänta sig, säger Kerstin Arnesson som är kulturutvecklare inom Falköpings kommun.

– Det här kommer vi definitivt göra igen, menar David och hoppas att nästa gång blir senare i vår.

Arrangemanget var ett samarbete mellan Kulturbyrån Falköping, Folkhälsorådet Falköping, Rädda barnen, Studiefrämjandet, Willys, och Skapa Kultur.

Idén kom kommunens kultursamordnare David Strenge i november om att erbjuda Falköpingsborna ett tillfälle att träffas och göra saker ihop.

– Vi har ju det här huset som skulle kunna utnyttjas mycket med än vad det gör och en sådan här dag kan både vara ett sätt att stärka integrationen och vara ett tillfälle att göra saker tillsammans på samma plats, menar Strenge.

Runt 400 personer dök upp och dragplåster Mojje uppträdde inför en näst intill fullsatt salong.

– Det känns som om alla målgrupper kommit hit och många har tackat för att vi gör en sådan här dag, så det känns fantastiskt att det föll så väl ut, det är ju alltid svårt att veta vad man kan förvänta sig, säger Kerstin Arnesson som är kulturutvecklare inom Falköpings kommun.

– Det här kommer vi definitivt göra igen, menar David och hoppas att nästa gång blir senare i vår.

Arrangemanget var ett samarbete mellan Kulturbyrån Falköping, Folkhälsorådet Falköping, Rädda barnen, Studiefrämjandet, Willys, och Skapa Kultur.

  • Anna Leijon