06 mar 2014 22:00

23 jan 2015 15:39

Temavecka avslutades inspirerad av Oscarsgalan

I torsdags kväll var det öppet hus på Stenstorpskolan och det var fullsatt till sista plats i Aulan med många förväntansfulla föräldrar. Det har varit en intensiv temavecka på skolan för alla elever.

Niorna har haft filmkunskap och fått göra film utifrån olika teman. Romantik, skräck eller scienefiction. De har studerat filmhistoria, tekniska filmgrepp och tillämpat detta i ord och handling. Allting har spelats in på elevernas egna ”paddor” och lagts ut på Youtube. Det är en privat ”hemlig”kanal än så länge till sjuorna och åttornas stora förtret.

Nominerade

Skolan hade samlat ihop de nominerade till en Oskarsgala där man delade ut priser för de olika kategoriena med röda matten glitter och glamour. En riktig gala som 40 eleverna från två niondeklasser skötte med glans!

– Eleverna har varit fantastisk duktiga,de har varit så inne i sin filmproduktion att de glömt bort sina raster, förklarar läraren Marianne Bengtsson stolt.

Bästa film blev mysteriet på Stenstorpskolan gjord av Linnea Carlsson, Oskar Jakobsson och Jonas Törnqvist

Startade egna företag

Åttorna ägnade veckan åt att starta egna företag och marknadsföra produkter med allt var det innebär med bokföring och andra ekonomiska koncept. Sjuorna har gjort turistbroschyrer på engelska, spanska, tyska och somaliska som de redovisade för sina föräldrar.

Sexorna har haft VISA (praktik på olika arbetsplatser) men även satt upp en pjäs i tre akter om världsreligionerna Buddhism, Kristendom och Islam som de förevisade under kvällen.

Niorna har haft filmkunskap och fått göra film utifrån olika teman. Romantik, skräck eller scienefiction. De har studerat filmhistoria, tekniska filmgrepp och tillämpat detta i ord och handling. Allting har spelats in på elevernas egna ”paddor” och lagts ut på Youtube. Det är en privat ”hemlig”kanal än så länge till sjuorna och åttornas stora förtret.

Nominerade

Skolan hade samlat ihop de nominerade till en Oskarsgala där man delade ut priser för de olika kategoriena med röda matten glitter och glamour. En riktig gala som 40 eleverna från två niondeklasser skötte med glans!

– Eleverna har varit fantastisk duktiga,de har varit så inne i sin filmproduktion att de glömt bort sina raster, förklarar läraren Marianne Bengtsson stolt.

Bästa film blev mysteriet på Stenstorpskolan gjord av Linnea Carlsson, Oskar Jakobsson och Jonas Törnqvist

Startade egna företag

Åttorna ägnade veckan åt att starta egna företag och marknadsföra produkter med allt var det innebär med bokföring och andra ekonomiska koncept. Sjuorna har gjort turistbroschyrer på engelska, spanska, tyska och somaliska som de redovisade för sina föräldrar.

Sexorna har haft VISA (praktik på olika arbetsplatser) men även satt upp en pjäs i tre akter om världsreligionerna Buddhism, Kristendom och Islam som de förevisade under kvällen.

  • Robert Löfgren