09 mar 2014 14:45

23 jan 2015 15:39

Egen hotellprägel gjorde Marita till årets kvinnliga företagare

Varje år delar Centerpartiet ut pris till en kvinnlig företagare som de tycker förtjänar uppmärksammas lite extra. I år gick priset till Marita Johansson som äger och driver Hotell Ranten.

Lördagen gick i kvinnornas tecken och runt om i världen uppmärksammades Internationella kvinnodagen på olika sätt. I Falköping ville Centerpartiet inte vara sämre och valde dagen för att lyfta upp småföretagare och att delade därför ut priset till årets kvinnliga företagare.

– Det är inte alltid lätt att vara småföretagare, det kräver sin man, eller kvinna menar jag ju, fick Carl-Eric Gabrielsson rätta sig själv när han räckte över diplomet.

Priset, som delas ut för tionde året i rad, fick Marita Johansson ta emot för att ha tagit över hotellet med gamla traditioner och koppling till historien och gjort om på ett trevligt sätt med sin egen prägel.

Sätta sig i respekt

– Det känns väldigt hedrande, men man vinner inga priser utan duktiga medarbetare så jag vill tacka dem och även min kompanjon Maria Johansson, sa Marita.

Om det är en fördel eller nackdel att vara kvinna och småföretagare vet hon inte riktigt. Men jag tror att man behöver ta i lite hårdare för att sätta sig i respekt bland man manliga företagare, menar hon.

Behövs Internationella kvinnodagen?

– Här i Sverige har ju vi kvinnor det nog ganska bra, så här märks det ju inte av så mycket, men i övriga världen är det nog en viktig dag.

Lördagen gick i kvinnornas tecken och runt om i världen uppmärksammades Internationella kvinnodagen på olika sätt. I Falköping ville Centerpartiet inte vara sämre och valde dagen för att lyfta upp småföretagare och att delade därför ut priset till årets kvinnliga företagare.

– Det är inte alltid lätt att vara småföretagare, det kräver sin man, eller kvinna menar jag ju, fick Carl-Eric Gabrielsson rätta sig själv när han räckte över diplomet.

Priset, som delas ut för tionde året i rad, fick Marita Johansson ta emot för att ha tagit över hotellet med gamla traditioner och koppling till historien och gjort om på ett trevligt sätt med sin egen prägel.

Sätta sig i respekt

– Det känns väldigt hedrande, men man vinner inga priser utan duktiga medarbetare så jag vill tacka dem och även min kompanjon Maria Johansson, sa Marita.

Om det är en fördel eller nackdel att vara kvinna och småföretagare vet hon inte riktigt. Men jag tror att man behöver ta i lite hårdare för att sätta sig i respekt bland man manliga företagare, menar hon.

Behövs Internationella kvinnodagen?

– Här i Sverige har ju vi kvinnor det nog ganska bra, så här märks det ju inte av så mycket, men i övriga världen är det nog en viktig dag.

  • Anna Leijon