14 mar 2014 19:25

23 jan 2015 15:40

Mikael byter Örslösa mot Stenstorp

Pastoratet får ny kyrkoherde

Mikael Blom blir ny kyrkoherde i Stenstorps pastorat från den 1 maj. Han kommer närmast från Örslösa församling utanför Lidköping.
– Jag ser fram emot att komma till Stenstorp, säger Mikael Blom.

Kyrkorådet i Stenstorps pastorat fattade beslutet att anställa 48-åringen i tisdags kväll. Blom, som är uppväxt i Skövde, byter pastorat efter att hans nuvarande församling slagits samman med Järpås och Kållands–Råda och bildat Södra Kållands pastorat.

– Min nuvarande tjänst gick upp i en ny tjänst i det nya pastoratet och då var det naturligt att söka sig vidare, berättar Blom som prästvigdes 2002.

Pendlar

Innan Mikael Blom kom till Örslösa 2011 tjänstgjorde han som präst i Karlsborg i fyra år, bland annat som regementspräst på K3. Han har även varit i Tibro och Mariestad innan dess. Mikael och hans familj, hustrun Annelie och deras treåriga dotter, bor i Lidköping och under den första tiden kommer Mikael att pendla till Stenstorp.

– Så småningom är det meningen att vi ska bosätta oss här.

Har du hunnit bekanta dig med ditt nya pastorat?

– Jag har varit runt lite och träffat en del av personalen och tagit del av verksamheten. Detta är ju ett betydligt större pastorat än det jag kommer ifrån, med dubbelt så många församlingsmedlemmar, så det blir givetvis annorlunda. Jag har fått intrycket att man har väldigt bra och väl fungerande barn– och musikverksamheter, så det känns spännande. Det ska bli kul att få komma i gång senare i vår, säger Mikael Blom som tillträder sin nya tjänst den 1 maj.

Kyrkorådet i Stenstorps pastorat fattade beslutet att anställa 48-åringen i tisdags kväll. Blom, som är uppväxt i Skövde, byter pastorat efter att hans nuvarande församling slagits samman med Järpås och Kållands–Råda och bildat Södra Kållands pastorat.

– Min nuvarande tjänst gick upp i en ny tjänst i det nya pastoratet och då var det naturligt att söka sig vidare, berättar Blom som prästvigdes 2002.

Pendlar

Innan Mikael Blom kom till Örslösa 2011 tjänstgjorde han som präst i Karlsborg i fyra år, bland annat som regementspräst på K3. Han har även varit i Tibro och Mariestad innan dess. Mikael och hans familj, hustrun Annelie och deras treåriga dotter, bor i Lidköping och under den första tiden kommer Mikael att pendla till Stenstorp.

– Så småningom är det meningen att vi ska bosätta oss här.

Har du hunnit bekanta dig med ditt nya pastorat?

– Jag har varit runt lite och träffat en del av personalen och tagit del av verksamheten. Detta är ju ett betydligt större pastorat än det jag kommer ifrån, med dubbelt så många församlingsmedlemmar, så det blir givetvis annorlunda. Jag har fått intrycket att man har väldigt bra och väl fungerande barn– och musikverksamheter, så det känns spännande. Det ska bli kul att få komma i gång senare i vår, säger Mikael Blom som tillträder sin nya tjänst den 1 maj.