23 mar 2014 16:00

23 jan 2015 15:40

Rekordtidig transäsong när Trandansen firade 20 år

Årets transäsong invigdes under lördagen och i år är det 20 år sedan Trandansen slog upp portarna vid Skaravägen för första gången. Årets säsong är rekordtidig. Hela 10 500 tranor räknades in på jubileumsdagen.

2000 av dem har anlänt till sjön under den senste veckan och på jubileumsdagen strömmade även besökarna till. Det var mycket aktivitet förutom tranornas dans med invigningstal, tranguidningar, tipspromenad och sagostund för barnen.

Clas Hermansson från Hornborgasjöns fältstation invigningstalade och berättade om allt som hänt under de gångna 20 åren. Clas är tillsammans med Alf Karlsson författare till boken ”Tranorna vid Hornborgasjön” som de signerade. För de små hade man en mysig sagostund med ”Tranan Grus på äventyr”. Tranan Grus har en knasig frisyr och får en okontrollerad lust att sjunga, hoppa och flaxa med vingarna. Det var högläsning ur Anna Grönqvists bok som handlar om tranornas resa från Spanien till Sverige på ett fängslande vackert sätt i såväl ord som bilder. Det fanns även fågelvärdar på plats för guidning. Från och med den 5 april kommer det att finnas serveringstält och gårdsbutik med försäljning av lokala matprodukter.

2000 av dem har anlänt till sjön under den senste veckan och på jubileumsdagen strömmade även besökarna till. Det var mycket aktivitet förutom tranornas dans med invigningstal, tranguidningar, tipspromenad och sagostund för barnen.

Clas Hermansson från Hornborgasjöns fältstation invigningstalade och berättade om allt som hänt under de gångna 20 åren. Clas är tillsammans med Alf Karlsson författare till boken ”Tranorna vid Hornborgasjön” som de signerade. För de små hade man en mysig sagostund med ”Tranan Grus på äventyr”. Tranan Grus har en knasig frisyr och får en okontrollerad lust att sjunga, hoppa och flaxa med vingarna. Det var högläsning ur Anna Grönqvists bok som handlar om tranornas resa från Spanien till Sverige på ett fängslande vackert sätt i såväl ord som bilder. Det fanns även fågelvärdar på plats för guidning. Från och med den 5 april kommer det att finnas serveringstält och gårdsbutik med försäljning av lokala matprodukter.

  • Robert Löfgren