14 apr 2014 17:17

23 jan 2015 15:41

Påsklov med pyssel och skattjakt på Naturum

Ett säkert vårtecken är skattjakten på Naturum för påsklovslediga barn. ”Fru trana” berättade om sin långa flytt från Spanien till Hornborgasjön.
– Lättsamt men ändå med fakta, säger Mathilda Freij som jobbar första säsongen på Naturum.

Även under sportlovet hade länsstyrelsen aktiviteter, med den skillnaden att det nu både hörs och syns att våren är här. Ljudmattan av skrikande skrattmåsar vid Pagoden och gömslena är påtaglig och precis vid spången ligger grågäss på ägg.

En av besökarna på påsklovets första dag var Desiré Granberg från Borås med barnbarnen Tova, 10 och Viggo 8 år. De hade egentligen tänkt att åka till Trandansen men körde fel. Något som inte hindrade dem att även besöka västra sidan av Hornborgasjön lite senare på dagen. Men besöket stannade inte där, museet i Skara skulle de också hinna med.

– Kulturens vagga ligger ju häromkring, det finns mycket att se och barnen är alltid nyfikna, säger Desiré.

Tranor hade både Tova och Viggo sett, men inte så många som väntade vid Trandansen.

– Vi har en stuga i Bengtsfors men däromkring har vi bara sett två tranor, säger Viggo.

Clive och Lena Lightfoot hade inte lika långt då de bor i Skövde.

– Jättemysigt, kul att gå på skattjakt. Det gör att man får man med sig barnen hit också, säger Lena.

Hon och dottern Freja 8 år, letade tillsammans upp frågorna som var gömda runt om på anläggningen Under tiden passade maken Clive och William 13 år på att lapa lite sol vid bryggan. Något som hunden Delboy inte verkade ha något emot.

Även under sportlovet hade länsstyrelsen aktiviteter, med den skillnaden att det nu både hörs och syns att våren är här. Ljudmattan av skrikande skrattmåsar vid Pagoden och gömslena är påtaglig och precis vid spången ligger grågäss på ägg.

En av besökarna på påsklovets första dag var Desiré Granberg från Borås med barnbarnen Tova, 10 och Viggo 8 år. De hade egentligen tänkt att åka till Trandansen men körde fel. Något som inte hindrade dem att även besöka västra sidan av Hornborgasjön lite senare på dagen. Men besöket stannade inte där, museet i Skara skulle de också hinna med.

– Kulturens vagga ligger ju häromkring, det finns mycket att se och barnen är alltid nyfikna, säger Desiré.

Tranor hade både Tova och Viggo sett, men inte så många som väntade vid Trandansen.

– Vi har en stuga i Bengtsfors men däromkring har vi bara sett två tranor, säger Viggo.

Clive och Lena Lightfoot hade inte lika långt då de bor i Skövde.

– Jättemysigt, kul att gå på skattjakt. Det gör att man får man med sig barnen hit också, säger Lena.

Hon och dottern Freja 8 år, letade tillsammans upp frågorna som var gömda runt om på anläggningen Under tiden passade maken Clive och William 13 år på att lapa lite sol vid bryggan. Något som hunden Delboy inte verkade ha något emot.

  • Rikard Jansson