27 apr 2014 22:25

23 jan 2015 15:43

Motorlördag på torget

Den traditionella motorlördagen i Falköping var i år på Stora torget och det var ett mycket välbesökt arrangemang. Hela torget var fullt med folk som tittade på bilar, motorcyklar och traktorer. Vädret var som en strålande högsommardag.

Det fanns mycket att titta på förutom alla fantastiska fordon. Murn’s Mc hade mopperace. Falköpings trumkår tågade in på torget med pompa och ståt längs gågatan tillsammans med drillflickorna och musikskolans blåsorkester. Man hade sedan uppvisning mitt på torget. Trumkåren firar i år 20-årsjubileum och kommer ha en större visning i Odenhallen 25 maj.

Anders Mårtensson var konferencier och imiterade olika karaktärer. På scenen fanns även Moa Johansson – känd från Idol och Talang – som spelade egenproducerat material tillsammans med sin bror Emil. Många av Falköpings bilhandlare fanns också på plats liksom Falköpings bildemontering med tävling om vem som kunde gissa bilmärket på en sammanpressad skrotbil. Bland utställarna fanns Skaraborgs sportvagnsklubb med allt från Trabanter till Ferraribilar.

Klubben har funnits sedan 2008 och har nu 350 medlemar. En många fina bilar var Göran Hagmyrs Jaguar E-type V12:a i fantastiskt fint skick. Grålleklubben visade upp sina traktorer och många andra fina veterantraktorer. Racerföraren Santosh Bergren hade sin tävlingsbil och hela sitt team på plats.

Bilhandlarna bjöd även på lokalproducerad korv tillsammans med Claessons chark. Naturligtvis hade alla butiker öppet runtom på torget. Ett mycket bra initiativ av alla arrangörer och man önskar att varje Lördag kunde dra lika mycket folk till Falköpings annars så tomma och livlösa centrum.

Det fanns mycket att titta på förutom alla fantastiska fordon. Murn’s Mc hade mopperace. Falköpings trumkår tågade in på torget med pompa och ståt längs gågatan tillsammans med drillflickorna och musikskolans blåsorkester. Man hade sedan uppvisning mitt på torget. Trumkåren firar i år 20-årsjubileum och kommer ha en större visning i Odenhallen 25 maj.

Anders Mårtensson var konferencier och imiterade olika karaktärer. På scenen fanns även Moa Johansson – känd från Idol och Talang – som spelade egenproducerat material tillsammans med sin bror Emil. Många av Falköpings bilhandlare fanns också på plats liksom Falköpings bildemontering med tävling om vem som kunde gissa bilmärket på en sammanpressad skrotbil. Bland utställarna fanns Skaraborgs sportvagnsklubb med allt från Trabanter till Ferraribilar.

Klubben har funnits sedan 2008 och har nu 350 medlemar. En många fina bilar var Göran Hagmyrs Jaguar E-type V12:a i fantastiskt fint skick. Grålleklubben visade upp sina traktorer och många andra fina veterantraktorer. Racerföraren Santosh Bergren hade sin tävlingsbil och hela sitt team på plats.

Bilhandlarna bjöd även på lokalproducerad korv tillsammans med Claessons chark. Naturligtvis hade alla butiker öppet runtom på torget. Ett mycket bra initiativ av alla arrangörer och man önskar att varje Lördag kunde dra lika mycket folk till Falköpings annars så tomma och livlösa centrum.

  • Robert Löfgren