01 maj 2014 15:35

23 jan 2015 15:43

Med Hornborga som medelpunkt

Det var cirka 200 personer som kom till Plantis amfiteater för att lyssna på Mössebergs musikkår och Falköpings sångsällskap.

Man hade tema filmmusik och inledde med detta. Mössebergs musikkår leddes av Susanna Heinebäck. Man fick även lite hjälp av Anders Wallin på solotrumpet.

Det blev riktigt fullt på scenen när Falköpings sångsällskap tillsammans med musikkåren framförde Längtan till landet Det är tredje året i rad man spelat tillsammans på detta sätt och det var riktigt fin musik. Falköpings sångsällskap fortsatte sedan med egen musik med Ann-Britt Werner som dirigent.

Falköpings kommuns landbygdsutvecklare Niklas Fällström tog sedan ordet. På ren oförvanskad västgötska höll han sedan ett magnifikt tal baserat på hur man kan se världen från ett ”urbondeperspektiv” med Hornborga socken som världens medelpunkt.

Han gjorde jämförelsen om det bara fanns 100 personer i världen och de bodde runt Hornborgasjön skulle över hälften vara asiater, bara ett tiotal komma från Europa. Hälften skulle inte ha mat för dagen och bara en person skulle ha tillgång till internet.

Niklas jämförelse är klassisk och visar på hur bra vi trots allt har det och hur viktigt det är att vi är rädda om varandra och tar vara på djur och natur.

– Vi har det allt bra vi som bor runt Hornborgasjön, om vi bara vore hundra personer och representerade världen skulle över hälften inte ha mat så det räckte för dagen.

Man hade tema filmmusik och inledde med detta. Mössebergs musikkår leddes av Susanna Heinebäck. Man fick även lite hjälp av Anders Wallin på solotrumpet.

Det blev riktigt fullt på scenen när Falköpings sångsällskap tillsammans med musikkåren framförde Längtan till landet Det är tredje året i rad man spelat tillsammans på detta sätt och det var riktigt fin musik. Falköpings sångsällskap fortsatte sedan med egen musik med Ann-Britt Werner som dirigent.

Falköpings kommuns landbygdsutvecklare Niklas Fällström tog sedan ordet. På ren oförvanskad västgötska höll han sedan ett magnifikt tal baserat på hur man kan se världen från ett ”urbondeperspektiv” med Hornborga socken som världens medelpunkt.

Han gjorde jämförelsen om det bara fanns 100 personer i världen och de bodde runt Hornborgasjön skulle över hälften vara asiater, bara ett tiotal komma från Europa. Hälften skulle inte ha mat för dagen och bara en person skulle ha tillgång till internet.

Niklas jämförelse är klassisk och visar på hur bra vi trots allt har det och hur viktigt det är att vi är rädda om varandra och tar vara på djur och natur.

– Vi har det allt bra vi som bor runt Hornborgasjön, om vi bara vore hundra personer och representerade världen skulle över hälften inte ha mat så det räckte för dagen.

  • Robert Löfgren