20 maj 2014 18:00

23 jan 2015 15:44

Löfwings laddar för Barockfestival

:

Barockmusik, lokalproducerad mat och tidstypiskt öl. Underhållning med akrobater och en rask auktionsutropare. Den 16 augusti blir det Barockfestival hos Ateljé Löfwings i Broddetorp.
– En festival för alla sinnen, utlovar Göran Löfwing.

Mer än 2000 besökare minns säkert fjolårets framträdande av Göteborgsoperans vid Löfvings ateljé. Då deltog även Göteborgs baroque som i år är huvudnumret. En 30 man stor orkester tillsammans med ett 20-tal sångare framträder från utomhusscenen med Händels fyrverkerikonsert.

Tidigare under dagen blir det marknad med lokalproducerat mat på festivalområdet. Menyn är gjord av lokala råvaror och säsongsinspirerad.

– Det finns så många råvaror att frossa i under sensommaren, säger Linda Löfwing som också framhåller ett tidstypiskt Barock-öl från Kvänum mat&malt.

Det blir också underhållning och matprat av operasångaren Hans Josefsson.

Biljettförsäljningen är i gång och antalet har begränsats till 2000 biljetter.

– För att kunna hålla en hög kvalitet på arrangemanget.

Samtidigt som folkmusikgruppen Silfver spelar kommer Göran att måla en tavla live. Dock inte lika stor som han tog sig an under hyllningskonserten till Queen vid Tomtens kalkstensbrott. Tavlan ska auktioneras ut under kvällen och vem skulle passa bättre än auktionsutroparen Johan Widunder som är granne med Göran och Linda Löfwing.

– Var pengarna ska gå bestäms innan målningen, men kanske publiken eller läsarna kan hjälpa till med förslag, säger Göran Löfwing.

Göteborg Baroque har funnits i tio år. Premiären skedde med en konsert i Christinae kyrka i Göteborg i februari 2004. Arrangemanget är ett samarbete mellan Löfwings, Göteborg Baroque, Falköping NU, Falbygdens Osteria, Västra Götalandsregionen, Broddetorps intresseförening och Falbygdens Mat och Kultur.

Mer än 2000 besökare minns säkert fjolårets framträdande av Göteborgsoperans vid Löfvings ateljé. Då deltog även Göteborgs baroque som i år är huvudnumret. En 30 man stor orkester tillsammans med ett 20-tal sångare framträder från utomhusscenen med Händels fyrverkerikonsert.

Tidigare under dagen blir det marknad med lokalproducerat mat på festivalområdet. Menyn är gjord av lokala råvaror och säsongsinspirerad.

– Det finns så många råvaror att frossa i under sensommaren, säger Linda Löfwing som också framhåller ett tidstypiskt Barock-öl från Kvänum mat&malt.

Det blir också underhållning och matprat av operasångaren Hans Josefsson.

Biljettförsäljningen är i gång och antalet har begränsats till 2000 biljetter.

– För att kunna hålla en hög kvalitet på arrangemanget.

Samtidigt som folkmusikgruppen Silfver spelar kommer Göran att måla en tavla live. Dock inte lika stor som han tog sig an under hyllningskonserten till Queen vid Tomtens kalkstensbrott. Tavlan ska auktioneras ut under kvällen och vem skulle passa bättre än auktionsutroparen Johan Widunder som är granne med Göran och Linda Löfwing.

– Var pengarna ska gå bestäms innan målningen, men kanske publiken eller läsarna kan hjälpa till med förslag, säger Göran Löfwing.

Göteborg Baroque har funnits i tio år. Premiären skedde med en konsert i Christinae kyrka i Göteborg i februari 2004. Arrangemanget är ett samarbete mellan Löfwings, Göteborg Baroque, Falköping NU, Falbygdens Osteria, Västra Götalandsregionen, Broddetorps intresseförening och Falbygdens Mat och Kultur.

  • Rikard Jansson