22 maj 2014 14:43

23 jan 2015 15:44

Svensktoppen nästa för Last Trees

Det var fullsatt i amfiteatern i Plantis under onsdagskvällen när fem finalistband tävlade i Sveriges radios ”Svenskstoppen nästa”. Radio Skaraborg sände live från amfiteatern.

Det vinnande bidraget får chansen att kvala in till riksfinalen i Göteborg i slutet av sommaren. Förutom detta nästa erbjuds vinnaren i Göteborg en plats i melodifestivalen nästa år. Det var mycket som stod på spel med andra ord.

De tävlande bidragen var: „Ways of growing old” med „Last Trees” „Doubt about love” med „Alice Wendt”, „Kingbee Boogie” med „The Kingbees”, „One Day” med „Rickard Carlsson” och „We´re meant to be” med „Adam Warnskog”. Fem band som avlöste varandra i ett mycket proffsigt arrangemang där allting flöt på i bra tempo. På plats fanns en mycket blandad och initierad publik. P4:s lyssnare fick sms-rösta på de olika bidragen och det stod tidigt klart att Last Trees som var först ut blev det vinnande bidraget.

– Vi har bara funnits i två månader, detta är fantastiskt roligt, berättar Anders Rane som tillsammans med David Malm är låtskrivare och producent för gruppen.

Last Trees är ett tämligen färskt band på artistscenen. Anders spelar bas och David gitarr. Annelie Mattsson står för sången och de hade också med sig ett par inhyrda musiker, Hambus Ulleryd på gitarr, Joakim Leverin spelade keyboard och Mauritz Petersson som satt vid trummorna.

Segern innebär att Last Trees får chansen att tävla om en utmanarchans till Svensktoppen. Dessutom erbjuds den vinnande artisten en plats i Melodifestivalen 2015.

Det vinnande bidraget får chansen att kvala in till riksfinalen i Göteborg i slutet av sommaren. Förutom detta nästa erbjuds vinnaren i Göteborg en plats i melodifestivalen nästa år. Det var mycket som stod på spel med andra ord.

De tävlande bidragen var: „Ways of growing old” med „Last Trees” „Doubt about love” med „Alice Wendt”, „Kingbee Boogie” med „The Kingbees”, „One Day” med „Rickard Carlsson” och „We´re meant to be” med „Adam Warnskog”. Fem band som avlöste varandra i ett mycket proffsigt arrangemang där allting flöt på i bra tempo. På plats fanns en mycket blandad och initierad publik. P4:s lyssnare fick sms-rösta på de olika bidragen och det stod tidigt klart att Last Trees som var först ut blev det vinnande bidraget.

– Vi har bara funnits i två månader, detta är fantastiskt roligt, berättar Anders Rane som tillsammans med David Malm är låtskrivare och producent för gruppen.

Last Trees är ett tämligen färskt band på artistscenen. Anders spelar bas och David gitarr. Annelie Mattsson står för sången och de hade också med sig ett par inhyrda musiker, Hambus Ulleryd på gitarr, Joakim Leverin spelade keyboard och Mauritz Petersson som satt vid trummorna.

Segern innebär att Last Trees får chansen att tävla om en utmanarchans till Svensktoppen. Dessutom erbjuds den vinnande artisten en plats i Melodifestivalen 2015.

  • Robert Löfgren