26 maj 2014 20:44

23 jan 2015 15:44

Bred uppslutning på jubileumstattoo

Under söndagskvällen fylldes Odenhallen med ljudet av trummor, blåsinstrument och sång när det återigen var dags för Trumkårens årliga tattooföreställning.

I tjugo år har Falköpings trumkår marscherat längs stadens gator, förgyllt invigningar och evenemang och rest runt och visat upp sina talanger utomlands. Under söndagseftermiddagen firades jubileet med ett årligt Odentattoo i Odenhallen. Till tonerna av filmmusiken ur den berömda öppningsscenen i Forest tågade kåren in i den nästan fullsatta idrottshallen.

Det lokalproducerade fenomenet som Trumkåren kom att bjuda på var ett varierat program med allt från Jackson 5 och Katrina & The Waves till Toto och Cee Lo Greeen. Konferencier var Martin Erkenborn.

Förutom Trumkåren deltog även flera andra band och grupper under föreställningen. Bland annat deltog Fredagsensemblen som nyligen blev svenska mästare i körsång för fjärde gången. Deltog gjorde även Tung Metall från Skövde, The Brazz Brothers från Norge och Falköpings drillflickor.

Under 20 år har Falköpings trumkår hunnit med både det ena och det andra. 1994 skapades Trumkåren som en fortsättning på Marschtrumslagarna vid Musikskolan. Det första figurativa programmet skapades 1995 och tränades in under en helg på Karlsborgs fästning. Sedan dess har kåren besökt bland annat Italien, Danmark, Skottland och Spanien. Även många platser runt om i Sverige har kunnat njuta av Trumkårens musikaliska insatser.

I tjugo år har Falköpings trumkår marscherat längs stadens gator, förgyllt invigningar och evenemang och rest runt och visat upp sina talanger utomlands. Under söndagseftermiddagen firades jubileet med ett årligt Odentattoo i Odenhallen. Till tonerna av filmmusiken ur den berömda öppningsscenen i Forest tågade kåren in i den nästan fullsatta idrottshallen.

Det lokalproducerade fenomenet som Trumkåren kom att bjuda på var ett varierat program med allt från Jackson 5 och Katrina & The Waves till Toto och Cee Lo Greeen. Konferencier var Martin Erkenborn.

Förutom Trumkåren deltog även flera andra band och grupper under föreställningen. Bland annat deltog Fredagsensemblen som nyligen blev svenska mästare i körsång för fjärde gången. Deltog gjorde även Tung Metall från Skövde, The Brazz Brothers från Norge och Falköpings drillflickor.

Under 20 år har Falköpings trumkår hunnit med både det ena och det andra. 1994 skapades Trumkåren som en fortsättning på Marschtrumslagarna vid Musikskolan. Det första figurativa programmet skapades 1995 och tränades in under en helg på Karlsborgs fästning. Sedan dess har kåren besökt bland annat Italien, Danmark, Skottland och Spanien. Även många platser runt om i Sverige har kunnat njuta av Trumkårens musikaliska insatser.

  • Anna Leijon