27 maj 2014 15:20

23 jan 2015 15:44

Spaka-själv-dag i Falköping

Falbygdens flygklubb ordnar en spaka-själv-dag på flygplatsen i Falköping på torsdag.

– Vi hade en för två år sedan, det föll väl ut. Det kom ett gäng elever till utbildningen på hösten. Hur många som kommit ändå eller tack vare, är svårt att säga, säger Peter Karlsson, ordförande i motorflygsektionen.

Under dagen går det bland annat att få information om hur man tar certifikat, se filmer där elever flyger, träffa lärare för att ställa frågor och till självkostnadspris åka med i ett plan och ”spaka lite själv”.

– Läraren är med, det alltid dubbelkommando på de här flygplanen.

Har ni kollat vädret?

– Ja, det gör man hela tiden. Det ser ut att bli soligt men lite blåsigt. Det kommer att gå bra tror vi och vi hoppas att det är många som kommer, säger Peter Karlsson.

Falbygdens flygklubb ordnar en spaka-själv-dag på flygplatsen i Falköping på torsdag.

– Vi hade en för två år sedan, det föll väl ut. Det kom ett gäng elever till utbildningen på hösten. Hur många som kommit ändå eller tack vare, är svårt att säga, säger Peter Karlsson, ordförande i motorflygsektionen.

Under dagen går det bland annat att få information om hur man tar certifikat, se filmer där elever flyger, träffa lärare för att ställa frågor och till självkostnadspris åka med i ett plan och ”spaka lite själv”.

– Läraren är med, det alltid dubbelkommando på de här flygplanen.

Har ni kollat vädret?

– Ja, det gör man hela tiden. Det ser ut att bli soligt men lite blåsigt. Det kommer att gå bra tror vi och vi hoppas att det är många som kommer, säger Peter Karlsson.