30 maj 2014 18:30

23 jan 2015 15:45

Många i rörelse på Fest i stad

Mängden människor i centrum tyckts vara större under helgen än i vanliga fall. På fredagen inleddes Fest i stad på Stora Torget i Falköping. Alla möjliga aktiviteter hålls på torget och butikerna satsar lite extra för att dra fler kunder.

Fest i stad är ett initiativ från Aktiv handel Falköping. Det syftar till att liva upp centrum och få fler att handla i butikerna. Under fredagen blev det verkligen mer rörelse på Stora torget.

Marknadsstånden var uppställda och aktiviteterna många. Framför allt fanns det saker att göra för barnfamiljer. Bland annat möjlighet att få provköra segway. Barnen kunde dessutom leka i en stor rutschkana som hade ställts upp. Studenter från Ållebergsgymnasiet årskurs 1 fanns på torget och bedrev olika verksamheter. De hade bingohjul, ansiktsmålning och sålde våfflor. Det fanns också tillfälle att dansa. De små barnen kunde komma utklädda till Pippi och dansa på minidiscot. Senare på eftermiddagen bjöd även Art Dance på shower.

Ballongjakt

För att locka kunder ordnade centrumbutikerna en utmaning som kallas ballongjakten. Robin Sundén som jobbar i klädaffären Oki Doki förklarar vad detta går ut på.

– Om man handlar här för över 100 kr får man smälla en ballong. I dem finns det rabattkuponger, säger han.

Ålleberg modellflygklubb fanns på plats. De hade med sig ett antal modellplan som de visade upp. Ordföranden Rolf Maier presenterar diverse objekt, med och utan motor, och säger stolt att klubben är unik i att den nu har fått ett eget flygfält. Han hoppas fånga upp intresserade besökare under dagen.

– Vi har en ganska hög medelålder i klubben, så det är roligt om yngre människor vill börja med detta.

På lördagen fortsätter Fest i stad. Då kommer cykeltävlingen Tranrikesrundan gå av stapeln med utgångspunkt från torget.

Fest i stad är ett initiativ från Aktiv handel Falköping. Det syftar till att liva upp centrum och få fler att handla i butikerna. Under fredagen blev det verkligen mer rörelse på Stora torget.

Marknadsstånden var uppställda och aktiviteterna många. Framför allt fanns det saker att göra för barnfamiljer. Bland annat möjlighet att få provköra segway. Barnen kunde dessutom leka i en stor rutschkana som hade ställts upp. Studenter från Ållebergsgymnasiet årskurs 1 fanns på torget och bedrev olika verksamheter. De hade bingohjul, ansiktsmålning och sålde våfflor. Det fanns också tillfälle att dansa. De små barnen kunde komma utklädda till Pippi och dansa på minidiscot. Senare på eftermiddagen bjöd även Art Dance på shower.

Ballongjakt

För att locka kunder ordnade centrumbutikerna en utmaning som kallas ballongjakten. Robin Sundén som jobbar i klädaffären Oki Doki förklarar vad detta går ut på.

– Om man handlar här för över 100 kr får man smälla en ballong. I dem finns det rabattkuponger, säger han.

Ålleberg modellflygklubb fanns på plats. De hade med sig ett antal modellplan som de visade upp. Ordföranden Rolf Maier presenterar diverse objekt, med och utan motor, och säger stolt att klubben är unik i att den nu har fått ett eget flygfält. Han hoppas fånga upp intresserade besökare under dagen.

– Vi har en ganska hög medelålder i klubben, så det är roligt om yngre människor vill börja med detta.

På lördagen fortsätter Fest i stad. Då kommer cykeltävlingen Tranrikesrundan gå av stapeln med utgångspunkt från torget.

  • Jesper Sydhagen