04 jun 2014 16:00

23 jan 2015 15:45

Förhandlingarna med facket avslutade

För en knapp månad varslade Kinnarps 50 anställda vid Kinnarpsfabriken om uppsägning.
Nu är förhandlingarna färdiga och det står det klart att 33 personer får lämna företaget.

Klockan 14 på tisdagen den 13 maj informerades samtliga anställda på Kinnarps interior i Kinnarp om företagets beslut. Av de 422 kollektivanställda i produktionen varslades 50 om uppsägning, och informationen skapade en del oro på fabriken.

MBL-förhandlingar har nu genomförts med GS-facket (facket för skogs-, trä- och grafisk bransch) och det slutliga beskedet blir att 33 personer sägs upp på grund av arbetsbrist.

Samtliga av de som sägs upp är fabrikspersonal och således får inga tjänstemän gå. Inte heller sägs någon upp på Kinnarps övriga produktionsorter i landet.

– Det är tragiskt med alla som får sluta och att det ser ut som det ser ut i samhället. Det har försämrats en hel del, både när det gäller a-kassan och utbildningar, säger Hans-Åke Gustavsson, ordförande för GS-facket till P4 Skaraborg.

En av anledningarna till neddragningen är att företagets försäljning inte motsvarat förväntningarna. Kinnarps koncernchef Per-Arne Andersson säger i ett pressmeddelande att den europeiska skuldkrisen mattat av inredningsbranschen, och att det i kombination med rationaliseringsmöjligheter vid Kinnarpsfabriken lett fram till beslutet.

– Det är beklagligt att vi nu måste låta duktiga medarbetare lämna företaget, men tyvärr är det oundvikligt. Vi kommer att stötta de medarbetare som behöver lämna.

Klockan 14 på tisdagen den 13 maj informerades samtliga anställda på Kinnarps interior i Kinnarp om företagets beslut. Av de 422 kollektivanställda i produktionen varslades 50 om uppsägning, och informationen skapade en del oro på fabriken.

MBL-förhandlingar har nu genomförts med GS-facket (facket för skogs-, trä- och grafisk bransch) och det slutliga beskedet blir att 33 personer sägs upp på grund av arbetsbrist.

Samtliga av de som sägs upp är fabrikspersonal och således får inga tjänstemän gå. Inte heller sägs någon upp på Kinnarps övriga produktionsorter i landet.

– Det är tragiskt med alla som får sluta och att det ser ut som det ser ut i samhället. Det har försämrats en hel del, både när det gäller a-kassan och utbildningar, säger Hans-Åke Gustavsson, ordförande för GS-facket till P4 Skaraborg.

En av anledningarna till neddragningen är att företagets försäljning inte motsvarat förväntningarna. Kinnarps koncernchef Per-Arne Andersson säger i ett pressmeddelande att den europeiska skuldkrisen mattat av inredningsbranschen, och att det i kombination med rationaliseringsmöjligheter vid Kinnarpsfabriken lett fram till beslutet.

– Det är beklagligt att vi nu måste låta duktiga medarbetare lämna företaget, men tyvärr är det oundvikligt. Vi kommer att stötta de medarbetare som behöver lämna.