05 jun 2014 17:46

23 jan 2015 15:45

Historiskt utspring på studenten

På torsdagen var det studentavslutning på Ållebergsgymnasiet. Som vanligt var många Falköpingsbor ute för att titta på kortegen och dess ankommande till Stora torget. Men nu lanserades även utspringet som en årsfärsk tradition.

Avslutningen innebar en helspäckad dag för de nyblivna studenterna. Först på schemat var frukosten. Därefter började avslutningen klockan 10, där det bland annat bjöds på musik. Det är första gången den hölls inne på gymnasiet, och det har man att tacka den nya rymliga huvudbyggnaden. Premiär var det också för utspringet. Varje respektive klass sprang ut till musik som de själva hade valt. Över tusen anhöriga var på plats för att bevittna det hela.

– Det fungerade väldigt bra. Studenterna var skötsamma, glada och fina. Så vi är jättenöjda, säger gymnasiechefen Torbjörn Karlsson.

Efter lunch ställde studentkortegen upp vid gymnasiet och utgick traditionsenligt mot Stora torget via Odengatan och Sankt Olofsgatan. Längs hela vägen kantades den av åskådare. Efter samlingen på torget, framåt eftermiddagen, ”strögade” studenterna på lastbilsflak genom staden till musik. Under hela dagen rådde allmän glädjeyra.

Avslutningen innebar en helspäckad dag för de nyblivna studenterna. Först på schemat var frukosten. Därefter började avslutningen klockan 10, där det bland annat bjöds på musik. Det är första gången den hölls inne på gymnasiet, och det har man att tacka den nya rymliga huvudbyggnaden. Premiär var det också för utspringet. Varje respektive klass sprang ut till musik som de själva hade valt. Över tusen anhöriga var på plats för att bevittna det hela.

– Det fungerade väldigt bra. Studenterna var skötsamma, glada och fina. Så vi är jättenöjda, säger gymnasiechefen Torbjörn Karlsson.

Efter lunch ställde studentkortegen upp vid gymnasiet och utgick traditionsenligt mot Stora torget via Odengatan och Sankt Olofsgatan. Längs hela vägen kantades den av åskådare. Efter samlingen på torget, framåt eftermiddagen, ”strögade” studenterna på lastbilsflak genom staden till musik. Under hela dagen rådde allmän glädjeyra.

  • Jesper Sydhagen