07 jun 2014 11:56

23 jan 2015 15:45

Solen sken över blågult Plantis

Som traditionen bjuder firades nationaldagen i Plantis där parken sjöd av liv under hela firandet.

Stundtals visade sig solen från sin bästa sida och lät sina strålar leta sig in mellan de lummiga träden i Plantis. Falköpingsborna slöt upp i mängder och strosade runt i parken, slog sig ner på picknickfiltar eller passade på att spela minigolf.

– Vi räknar med att det här är ett av det största nationaldagsfirandet i hela Skaraborg, det är nog flera tusen som är i parken idag, sa Pascal Tshibanda, kommunikationschef i Falköpings kommun som agerade konferencier under dagen.

Många föreningar och organisationer fanns på plats och visade upp sig själva och sin verksamhet. Exempelvis fanns de politiska partierna, pensionärsföreningarna, skolor och ett flertal företag på plats. För den som kände sig hungrig och var sugen på lite stenåldersmat var det bara att besöka Ekehagens forntidsbys tält där det lagades mat på just stenåldersvis.

I amfiteatern höll Falköpings kommun till hela dagen med allt från Falköpings ekumeniska råd och dansuppvisning med HV-dans till sång och musik med bland andra Mössebergs musikkår och Falbygdens manskör.

Maria Falegård, som är ordförande i Företagarna i Falköping, höll nationaldagstal. Innan hade hon varit lite nervös, men då mindes hon sin mammas ord från när hon gick i skolan och var nervös inför en uppgift.

– Mamma brukade säga till mig att förr eller senare är det kväll och du kommer ha klarat av det här också, sa Falegård i sitt tal.

Stundtals visade sig solen från sin bästa sida och lät sina strålar leta sig in mellan de lummiga träden i Plantis. Falköpingsborna slöt upp i mängder och strosade runt i parken, slog sig ner på picknickfiltar eller passade på att spela minigolf.

– Vi räknar med att det här är ett av det största nationaldagsfirandet i hela Skaraborg, det är nog flera tusen som är i parken idag, sa Pascal Tshibanda, kommunikationschef i Falköpings kommun som agerade konferencier under dagen.

Många föreningar och organisationer fanns på plats och visade upp sig själva och sin verksamhet. Exempelvis fanns de politiska partierna, pensionärsföreningarna, skolor och ett flertal företag på plats. För den som kände sig hungrig och var sugen på lite stenåldersmat var det bara att besöka Ekehagens forntidsbys tält där det lagades mat på just stenåldersvis.

I amfiteatern höll Falköpings kommun till hela dagen med allt från Falköpings ekumeniska råd och dansuppvisning med HV-dans till sång och musik med bland andra Mössebergs musikkår och Falbygdens manskör.

Maria Falegård, som är ordförande i Företagarna i Falköping, höll nationaldagstal. Innan hade hon varit lite nervös, men då mindes hon sin mammas ord från när hon gick i skolan och var nervös inför en uppgift.

– Mamma brukade säga till mig att förr eller senare är det kväll och du kommer ha klarat av det här också, sa Falegård i sitt tal.

  • Anna Leijon