11 jun 2014 17:09

23 jan 2015 15:45

Sexkamp på elevrådets dag i Stenstorp

Elevrådets dag anordnades för första gången i Stenstorp under onsdagen. Klasserna tävlade mot varandra i så väl dragkamp som ordlekar.
– Det har verkligen varit ett uppsving för elevrådet, säger läraren Per Roslund.

Avslutningsveckan i Stenstorp innehåller många lättsamma aktiviteter. Redan under tisdagen så kom den första utmaningen. Eleverna utmanade Per som också är maratonlöpare, på en stafett. Läraren fick springa de 14 varven själv medan eleverna snabbt byttes om. Sträckan motsvarande 16 kilometer

– Det var kamp nästan hela tiden, men jag tog hem det med 30 sekunder.

PRO stöttade

Kämparglädjen satt i under onsdagen. Sexkampen blev en munter tillställning, även för PRO. För två gånger i veckan under terminen har pensionärsföreningen sålt fika till eleverna. Nu kommer överskottet tillbaka genom att niorna får 25 kronor var till ”sista natten med gänget”. Stig Johansson som är en av PRO:s entusiaster säger att de fått mycket uppskattning och tänker fortsätta med detta även nästa termin.

– Vi skulle gärna utöka det till fler dagar i veckan. Det som begränsar är antalet som kan hjälpa till.

Stafett och dragkamp

På elevrådets dag serverade de gratisfika mellan stationerna. Stafett med ägg i sked, drickabacksstafett och ordlek var några av grenarna. Klas 9A värmde upp inför den prestigefyllda dragkampen mot 9B med kanelbullar och saft.

– Vi ska vinna. Vi har bättre samarbetsförmåga, säger Hanna Broman självsäkert.

Under eftermiddagen avslutades en fotbollsturnering mellan klasserna där även lärarna deltog genom att spela mot de som kom trea.

När den lekfulla skoldagen var slut var det dags för lärarna att klä upp sig. Niorna hade nämligen ordnat middag och då var det 80-talskläder som gällde.

Torsdagen ägnar högstadiets klasser åt cykelutflykter och kanotpaddling på olika håll.

Avslutningsveckan i Stenstorp innehåller många lättsamma aktiviteter. Redan under tisdagen så kom den första utmaningen. Eleverna utmanade Per som också är maratonlöpare, på en stafett. Läraren fick springa de 14 varven själv medan eleverna snabbt byttes om. Sträckan motsvarande 16 kilometer

– Det var kamp nästan hela tiden, men jag tog hem det med 30 sekunder.

PRO stöttade

Kämparglädjen satt i under onsdagen. Sexkampen blev en munter tillställning, även för PRO. För två gånger i veckan under terminen har pensionärsföreningen sålt fika till eleverna. Nu kommer överskottet tillbaka genom att niorna får 25 kronor var till ”sista natten med gänget”. Stig Johansson som är en av PRO:s entusiaster säger att de fått mycket uppskattning och tänker fortsätta med detta även nästa termin.

– Vi skulle gärna utöka det till fler dagar i veckan. Det som begränsar är antalet som kan hjälpa till.

Stafett och dragkamp

På elevrådets dag serverade de gratisfika mellan stationerna. Stafett med ägg i sked, drickabacksstafett och ordlek var några av grenarna. Klas 9A värmde upp inför den prestigefyllda dragkampen mot 9B med kanelbullar och saft.

– Vi ska vinna. Vi har bättre samarbetsförmåga, säger Hanna Broman självsäkert.

Under eftermiddagen avslutades en fotbollsturnering mellan klasserna där även lärarna deltog genom att spela mot de som kom trea.

När den lekfulla skoldagen var slut var det dags för lärarna att klä upp sig. Niorna hade nämligen ordnat middag och då var det 80-talskläder som gällde.

Torsdagen ägnar högstadiets klasser åt cykelutflykter och kanotpaddling på olika håll.

  • Rikard Jansson