16 jun 2014 16:13

23 jan 2015 15:45

Dalenium utrymt efter rökutveckling

STENSTORP:

Dalenium i Stenstorp fick utrymmas på måndagsförmiddagen sedan brandlarmet gått.

Anläggningen hade öppnat, men alla besökare fick lämna lokalerna på grund av rökutvecklingen. Utrymningen gick lugnt till väga och ambulans samt räddningstjänst finns på plats. Ingen människa skadades.

På plats konstaterades det att rökutvecklingen startade i köket. Enligt räddningsledare Christian Carlsson var det kvarglömda plastbackar på en spis som fattat eld.

– Stor rökutveckling, men liten brand, sammanfattar han.

Kort efter släckningsarbetet påbörjade man att vädra ut röken ur lokalerna. Vid lunchtid skulle en saneringsfirma ta vid. Science centret tvingades hålla stängt resten av dagen men har öppet som vanligt från och med i dag tisdag.

Anläggningen hade öppnat, men alla besökare fick lämna lokalerna på grund av rökutvecklingen. Utrymningen gick lugnt till väga och ambulans samt räddningstjänst finns på plats. Ingen människa skadades.

På plats konstaterades det att rökutvecklingen startade i köket. Enligt räddningsledare Christian Carlsson var det kvarglömda plastbackar på en spis som fattat eld.

– Stor rökutveckling, men liten brand, sammanfattar han.

Kort efter släckningsarbetet påbörjade man att vädra ut röken ur lokalerna. Vid lunchtid skulle en saneringsfirma ta vid. Science centret tvingades hålla stängt resten av dagen men har öppet som vanligt från och med i dag tisdag.