16 jun 2014 10:17

23 jan 2015 15:45

Välfyllda bagage på bakluckeloppis

På lördagen ägde bakluckeloppis rum på Stora torget. Många bilar och bord stod uppställda med allehanda objekt till salu och många var också de som sökte efter fynd.

Falköpings bakluckeloppis har blivit en populär institution med några år på nacken. Den hålls vanligtvis två gånger per år och i lördags var det återigen dags. Alla som hade saker att sälja uppmanades att köra till torget och ställa upp sig, utan avgift eller krav på föranmälan. Den stora ytan hade upplåtits av kommunen till försäljare under fyra timmar runt lunch.

Förutsättningarna för succé fanns där. Många hade tagit sig till centrum och det soliga vädret var nog en bidragande faktor. Över 50 personer hade lastat sina bagage fulla med diverse ting och tagit sig till torget. Från bakluckorna och borden presenterades objekt som omfattade allt ifrån porslin och glas till tavlor, böcker och filmer. Bland dessa hittade säkerligen spekulanterna fynd. Att loppisen som vanligt blev ett lyckat arrangemang vittnade den stora folksamlingen om.

Falköpings bakluckeloppis har blivit en populär institution med några år på nacken. Den hålls vanligtvis två gånger per år och i lördags var det återigen dags. Alla som hade saker att sälja uppmanades att köra till torget och ställa upp sig, utan avgift eller krav på föranmälan. Den stora ytan hade upplåtits av kommunen till försäljare under fyra timmar runt lunch.

Förutsättningarna för succé fanns där. Många hade tagit sig till centrum och det soliga vädret var nog en bidragande faktor. Över 50 personer hade lastat sina bagage fulla med diverse ting och tagit sig till torget. Från bakluckorna och borden presenterades objekt som omfattade allt ifrån porslin och glas till tavlor, böcker och filmer. Bland dessa hittade säkerligen spekulanterna fynd. Att loppisen som vanligt blev ett lyckat arrangemang vittnade den stora folksamlingen om.

  • Jesper Sydhagen