18 jun 2014 17:00

23 jan 2015 15:46

Midsommarfirande på Bergsliden

:

På onsdagen ordnades ett tidigt midsommarfirande på Bergsliden. Ett fullspäckat schema hade satts upp, med aktiviteter för alla åldrar. Uppslutningen var stor och solen sken över midsommarfirarna.

Midsommar har de boende på Bergsliden firat tillsammans förut, och detta årets sommarhögtid var inget undantag. Bergslidens kvartersråd hade satt ihop ett arrangemang som lockade många. Framför allt hade äldre tagit sig dit.

Midsommarstången hade klätts under förmiddagen och vid halv tretiden restes den till tonerna av Alice Klints fiolspel. Detta åtföljdes av mer musik från Sommarungdomskören. Deras premiärföreställning innehöll afrikanska rytmer, ett intressant inslag i det traditionella midsommarfirandet. Prästen Knut Svenning höll sedan en andaktsstund, där han talade om glädje och blommor.

– Tack gode gud för alla blommor, tack gode gud för alla människor, sa han.

Tillsammans med midsommarfirarna sjöng han psalmerna ”I denna ljuva sommartid”och ”Den blomstertid nu kommer”.

Även barnen fick en rolig upplevelse. Petra Floryd hade tagit med sig två ponnyhästar från Sätuna och lät barnen rida på dem.

Sist på dagens schema var Sören Frid som underhöll.

Midsommar har de boende på Bergsliden firat tillsammans förut, och detta årets sommarhögtid var inget undantag. Bergslidens kvartersråd hade satt ihop ett arrangemang som lockade många. Framför allt hade äldre tagit sig dit.

Midsommarstången hade klätts under förmiddagen och vid halv tretiden restes den till tonerna av Alice Klints fiolspel. Detta åtföljdes av mer musik från Sommarungdomskören. Deras premiärföreställning innehöll afrikanska rytmer, ett intressant inslag i det traditionella midsommarfirandet. Prästen Knut Svenning höll sedan en andaktsstund, där han talade om glädje och blommor.

– Tack gode gud för alla blommor, tack gode gud för alla människor, sa han.

Tillsammans med midsommarfirarna sjöng han psalmerna ”I denna ljuva sommartid”och ”Den blomstertid nu kommer”.

Även barnen fick en rolig upplevelse. Petra Floryd hade tagit med sig två ponnyhästar från Sätuna och lät barnen rida på dem.

Sist på dagens schema var Sören Frid som underhöll.

  • Jesper Sydhagen