26 jun 2014 21:20

23 jan 2015 15:46

Häst i dike

UPPDATERAD: I Granelund utanför Falköping fastnade en häst i ett dike under torsdagskvällen. SOS Alarm fick larm om händelsen strax efter klockan 21.

Enligt larmet hade hästen hamnat i ett dike där den fastnade. Vattnet var mycket strömt och djuret riskerade att snabbt bli nedkylt.

Räddningstjänsten i Falköping kom dock till undsättning och med hjälp av en bandvagn med lyftanordning lyckades man få upp hästen ur det kalla vattnet. Detta drygt en timme efter att larmet kommit in. Hästen var medtagen men kunde stå på egna ben och togs om hand av veterinär och ägare.

Enligt larmet hade hästen hamnat i ett dike där den fastnade. Vattnet var mycket strömt och djuret riskerade att snabbt bli nedkylt.

Räddningstjänsten i Falköping kom dock till undsättning och med hjälp av en bandvagn med lyftanordning lyckades man få upp hästen ur det kalla vattnet. Detta drygt en timme efter att larmet kommit in. Hästen var medtagen men kunde stå på egna ben och togs om hand av veterinär och ägare.