26 jun 2014 08:30

23 jan 2015 15:28

USA-ambassadör besöker Falköping

Intresserad av hållbar utveckling

USA:s ambassadör Mark Brzezinski vill lära sig mer om Falköpings arbete med hållbar utveckling. I mitten av juli besöker Barack Obamas tidigare rådgivare därför Falbygden.

Ambassadören Mark Brzezinski gör en cykelturné i Sverige i sommar. Datumet då han anländer till Falköping är fortfarande preliminärt, men förmodligen blir det den 12-13 juli, säger kommunikationschef Pascal Tshibanda.

– Vi kommer ha ett tydligt fokus på lantbruket under besöket. Mark Brzezinski är speciellt intresserad av hållbarhet och har på något sätt hört talas om Falköping. Det är jättekul att Falköpings strävan i hållbarhetsarbete märks både i Sverige och kanske också i resten av världen, säger Pascal Tshibanda.

Mark Brzezinski kommer bland annat att besöka lantbruksföretag och diskutera biogas under vistelsen i Falköping.

Ambassadören Mark Brzezinski gör en cykelturné i Sverige i sommar. Datumet då han anländer till Falköping är fortfarande preliminärt, men förmodligen blir det den 12-13 juli, säger kommunikationschef Pascal Tshibanda.

– Vi kommer ha ett tydligt fokus på lantbruket under besöket. Mark Brzezinski är speciellt intresserad av hållbarhet och har på något sätt hört talas om Falköping. Det är jättekul att Falköpings strävan i hållbarhetsarbete märks både i Sverige och kanske också i resten av världen, säger Pascal Tshibanda.

Mark Brzezinski kommer bland annat att besöka lantbruksföretag och diskutera biogas under vistelsen i Falköping.

  • Axel Norén