01 jul 2014 18:45

23 jan 2015 15:46

Vägkyrka i Skörstorp

Insamlade pengar går till en ikon

Under en vecka håller Skörstorpsborna öppet sin kyrka för besökare. Gästfrihet råder och det hålls flera aktiviteter, däribland andakter.

Konceptet vägkyrka innebär att besökare är välkomna under dagtid för att uppleva kyrkan och få någonting i magen. Detta är vad som händer i Skörstorp i veckan. I kyrkan har man möjlighet att bli guidad och i det intilliggande församlingshuset pågår försäljning. Hembygdsföreningen säljer bland annat egentillverkade stearinljus.

De insamlade pengarna ska gå till en ikon i kyrkan. Dessutom har byborna också bakat och säljer fika. Denna intäkt går till Svenska kyrkans internationella välgörenhetsprojekt. Vidare finns ett loppisbord med böcker.

Aktiviteter varje dag

Varje dag ska även någon form av aktivitet ske. Andakter ska hållas regelbundet. På onsdag utgår en pilgrimsvandring till ett närliggande stenbrott, där en kvällsandakt ska äga rum. De som arbetar med vägkyrkan i veckan hoppas att många tar tillfället i akt och stannar till.

– Om det blir bra väder kan det komma många människor, säger Gösta Westergren från Hembygdsföreningen.

Konceptet vägkyrka innebär att besökare är välkomna under dagtid för att uppleva kyrkan och få någonting i magen. Detta är vad som händer i Skörstorp i veckan. I kyrkan har man möjlighet att bli guidad och i det intilliggande församlingshuset pågår försäljning. Hembygdsföreningen säljer bland annat egentillverkade stearinljus.

De insamlade pengarna ska gå till en ikon i kyrkan. Dessutom har byborna också bakat och säljer fika. Denna intäkt går till Svenska kyrkans internationella välgörenhetsprojekt. Vidare finns ett loppisbord med böcker.

Aktiviteter varje dag

Varje dag ska även någon form av aktivitet ske. Andakter ska hållas regelbundet. På onsdag utgår en pilgrimsvandring till ett närliggande stenbrott, där en kvällsandakt ska äga rum. De som arbetar med vägkyrkan i veckan hoppas att många tar tillfället i akt och stannar till.

– Om det blir bra väder kan det komma många människor, säger Gösta Westergren från Hembygdsföreningen.

  • Jesper Sydhagen