15 jul 2014 19:37

23 jan 2015 15:47

Bägerfeldt iscensätter sin bok

Mössebergsparken blev Stenarnas dal

Mössebergsparken har blivit Stenarnas dal och där bland stenar, stockar och ormbunkar tar sig ett gäng aktörer fram.
– Det är enormt att stå på en parkväg och fotografera folk i vild miljö tre meter bort, säger Lars Bägerfeldt som iscensätter sin fantasybok.

Det är tisdag förmiddag och det stilla regnet fångas upp av trädens löv i Mössebergsparken. Där har Lars Bägerfeldt samlat ett antal personer för att iscensätta en händelse i sin bok ”Den fjärde pilen”.

– De ska till en hamn som ligger flera dagsresor bort. De är i Stenarnas dal uppe i bergen, ett av de värsta ställena som finns på den här platsen. De måste vara jätteförsiktiga när de tar sig fram. Men även om de håller ihop så blir de osams om olika saker.

En fantasivärld

Rossil (Mathias Lindqvist) och Hiln (Sabina Lindqvist) är två av tre huvudkaraktärer man får följa i boken.

– Jag har varit med från början så det är jätteroligt. Gemenskapen och att få kliva in i fantasivärlden. Det är intressant att se vad Lars gör med kameran, när man tittar på bilderna ser det inte ut som oss, säger Mathias Lindqvist om fotograferingen.

Rossil beskriver han som en väldigt smart person som inte gör några överilade grejer.

– Han var kungens högra hand men är nu på landsflykt och ska ta sig tillbaka. Hans fru är mördad.

Inte titta in i kameran

Hiln är ledare för Sköldmöerna, det vill säga kvinnliga krigare.

– Hon är äventyrslysten och framåt, men gömmer sig och har en viktigare roll som man kan läsa om i boken. Hon får inte visa sitt riktiga jag. Hon tycker om Rossil samtidigt som hon hatar honom, men ändå kan hon inte låta bli att flirta med honom, berättar Sabina Lindqvist.

Så är det dags att börja fotografera. Lars Bägerfeldt skruvar fast kameran på ett stativ för att få skarpare bilder och instruerar aktörerna att aldrig någonsin titta in i kameran, att inte ha ryggen mot kameran samt att överdriva känslorna.

– Är ni arga? Visa det! Är ni glada? Visa det!, säger Lars Bägerfeldt och visar även med kroppen vad han menar.

Fotograferingen ingår i Kreativ studio som är ett Fas 3-projekt som SLA skrev om i april.

Det är tisdag förmiddag och det stilla regnet fångas upp av trädens löv i Mössebergsparken. Där har Lars Bägerfeldt samlat ett antal personer för att iscensätta en händelse i sin bok ”Den fjärde pilen”.

– De ska till en hamn som ligger flera dagsresor bort. De är i Stenarnas dal uppe i bergen, ett av de värsta ställena som finns på den här platsen. De måste vara jätteförsiktiga när de tar sig fram. Men även om de håller ihop så blir de osams om olika saker.

En fantasivärld

Rossil (Mathias Lindqvist) och Hiln (Sabina Lindqvist) är två av tre huvudkaraktärer man får följa i boken.

– Jag har varit med från början så det är jätteroligt. Gemenskapen och att få kliva in i fantasivärlden. Det är intressant att se vad Lars gör med kameran, när man tittar på bilderna ser det inte ut som oss, säger Mathias Lindqvist om fotograferingen.

Rossil beskriver han som en väldigt smart person som inte gör några överilade grejer.

– Han var kungens högra hand men är nu på landsflykt och ska ta sig tillbaka. Hans fru är mördad.

Inte titta in i kameran

Hiln är ledare för Sköldmöerna, det vill säga kvinnliga krigare.

– Hon är äventyrslysten och framåt, men gömmer sig och har en viktigare roll som man kan läsa om i boken. Hon får inte visa sitt riktiga jag. Hon tycker om Rossil samtidigt som hon hatar honom, men ändå kan hon inte låta bli att flirta med honom, berättar Sabina Lindqvist.

Så är det dags att börja fotografera. Lars Bägerfeldt skruvar fast kameran på ett stativ för att få skarpare bilder och instruerar aktörerna att aldrig någonsin titta in i kameran, att inte ha ryggen mot kameran samt att överdriva känslorna.

– Är ni arga? Visa det! Är ni glada? Visa det!, säger Lars Bägerfeldt och visar även med kroppen vad han menar.

Fotograferingen ingår i Kreativ studio som är ett Fas 3-projekt som SLA skrev om i april.