15 jul 2014 07:00

23 jan 2015 15:47

Sidospår med låtar på svenska

FALKÖPING: The Liptones släpper nytt

Sidospår. Så heter The Liptones nya skiva och texterna är på svenska.
– Jag skrev jämt låtar på svenska förr och tyckte att det kunde vara roligt, säger sångaren Mo Brodén.

The Liptones har tidigare släppt tre fullängdsalbum på engelska. På skivan In english fanns ett dolt spår med en låt med svensk text.

– Det var många som tyckte om den, berättar Mo Brodén som bor utanför Falköping.

Förr, berättar han, skrev han jämt låtar med texter på svenska. Nu tyckte han det skulle vara lite roligt om The Liptones gjorde en skiva med bara svenska låtar.

– Jag blev lite sugen på att skriva på svenska helt enkelt. Jag tjatade på de andra i bandet och de tyckte att det var en kass idé. Men så fick de smälta den och så kom basisten också på en låt på svenska, så då gick det bra.

Sidospår är titeln på skivan.

– Vi krigade lite om titeln också, men det var vår trummis Bobban som kom på att Sidopår var en bra titel. Och det blev ju faktiskt jättebra, för det är precis så det är för vi gör en svensk skiva och sedan gör vi nog inga svenska grejer mer.

Varför tror du inte det?

– Från min sida startade hela projektet med att det är engelsk musik. Vi kämpar för att ha ett brittiskt sound. Nästa skiva tror jag blir mer åt det äldre stuket och på engelska. Men jag är inte säker.

– Jag tycker det låter lite Dag Vag, kanske lite Peps Persson, Nationalteatern, svensk progg nästan. Med lite ska, lite punk och lite så som vi brukar låta. Så tycker jag. Skulle den här skivan bli populär så vore det dumt att låsa sig vid bara engelska låtar i fortsättningen, då kan vi göra både engelska och svenska, säger Henke Bromander, Tidaholmsbo som spelar orgel, om den nya skivan och framtiden.

Sidospår släpps den i mitten av juli.

The Liptones består av Mo Brodén, sång och gitarr, Daniel Mårtensson, bas, Niklas Gustavsson, trumpet, PA Wester, saxofon, Robert ”Bobban” Eklund, trummor, och Henke Bromander, orgel och keyboard. Bandmedlemmarna bor i Falköping, Tidaholm, Skövde och Fagersta.

The Liptones har tidigare släppt tre fullängdsalbum på engelska. På skivan In english fanns ett dolt spår med en låt med svensk text.

– Det var många som tyckte om den, berättar Mo Brodén som bor utanför Falköping.

Förr, berättar han, skrev han jämt låtar med texter på svenska. Nu tyckte han det skulle vara lite roligt om The Liptones gjorde en skiva med bara svenska låtar.

– Jag blev lite sugen på att skriva på svenska helt enkelt. Jag tjatade på de andra i bandet och de tyckte att det var en kass idé. Men så fick de smälta den och så kom basisten också på en låt på svenska, så då gick det bra.

Sidospår är titeln på skivan.

– Vi krigade lite om titeln också, men det var vår trummis Bobban som kom på att Sidopår var en bra titel. Och det blev ju faktiskt jättebra, för det är precis så det är för vi gör en svensk skiva och sedan gör vi nog inga svenska grejer mer.

Varför tror du inte det?

– Från min sida startade hela projektet med att det är engelsk musik. Vi kämpar för att ha ett brittiskt sound. Nästa skiva tror jag blir mer åt det äldre stuket och på engelska. Men jag är inte säker.

– Jag tycker det låter lite Dag Vag, kanske lite Peps Persson, Nationalteatern, svensk progg nästan. Med lite ska, lite punk och lite så som vi brukar låta. Så tycker jag. Skulle den här skivan bli populär så vore det dumt att låsa sig vid bara engelska låtar i fortsättningen, då kan vi göra både engelska och svenska, säger Henke Bromander, Tidaholmsbo som spelar orgel, om den nya skivan och framtiden.

Sidospår släpps den i mitten av juli.

The Liptones består av Mo Brodén, sång och gitarr, Daniel Mårtensson, bas, Niklas Gustavsson, trumpet, PA Wester, saxofon, Robert ”Bobban” Eklund, trummor, och Henke Bromander, orgel och keyboard. Bandmedlemmarna bor i Falköping, Tidaholm, Skövde och Fagersta.