21 jul 2014 06:00

23 jan 2015 15:47

Konstiga växter i designade oaser

FALKÖPING: Wardins öppnade sin trädgård

I söndags gick startskottet för ”Öppen trädgård”. Det är tidningen Land som håller arrangemanget och över 100 privata trädgårdar öppnade sina grindar runtom i hela Sverige.

Här finns allt från samlarträdgårdar med annorlunda växter till designade oaser och trädgårdar med inriktning på grönsaksodling.

Wardins gårdsprodukter i Jäla var en våra lokala företrädare som visade sin ekologiska trädgård med grönsaker, kryddor och bär. Familjen Wardin började på 80-talet med att rensa upp en hopplöst förvuxen gammal hage och fick blodad tand. Nu finns det många finurliga lösningar med bland annat en stor och vidlyftig köksträdgård ”kålgård”, en bär- och fruktträdgård, en örtagård och en humlegård. Allt är odlat på ett miljömässigt hållbart sätt. Man har drygt 90 olika grödor från fläderblomstiden och fram till frosten kommer.

Allting andas harmoni och det är en väldigt behaglig stämning i denna handelsträdgård som varit kravmärkt sedan 1996.

Här finns allt från samlarträdgårdar med annorlunda växter till designade oaser och trädgårdar med inriktning på grönsaksodling.

Wardins gårdsprodukter i Jäla var en våra lokala företrädare som visade sin ekologiska trädgård med grönsaker, kryddor och bär. Familjen Wardin började på 80-talet med att rensa upp en hopplöst förvuxen gammal hage och fick blodad tand. Nu finns det många finurliga lösningar med bland annat en stor och vidlyftig köksträdgård ”kålgård”, en bär- och fruktträdgård, en örtagård och en humlegård. Allt är odlat på ett miljömässigt hållbart sätt. Man har drygt 90 olika grödor från fläderblomstiden och fram till frosten kommer.

Allting andas harmoni och det är en väldigt behaglig stämning i denna handelsträdgård som varit kravmärkt sedan 1996.

  • Robert Löfgren