25 jul 2014 08:00

23 jan 2015 15:47

Duo ger sommarmusik i Gudhems kyrka

Helena Ek, sång, fiddla, vevlira och Peter Janson, kontrabas kommer att gästa Gudhems kyrka på måndag som också är St:Olofsafton. Duon kallar sitt program för Speglingar.

Helena Ek är känd för sina tolkningar av folkmusik och basisten och jazzmusikern Peter Janson tar sig an spirituals, folkliga koraler, medeltida musik, psalmer och improvisationer. Helena har en bred repertoar men har framförallt gjort sig ett namn inom äldre tiders musik. Förutom samarbete med barockensembler i Europa har hon arbetat med några av de främsta musikerna i genren och även turnerat i Japan flera gånger.

Peter Janson, på kontrabas, har varit verksam på den svenska och internationella jazz och improvisationsscenen i över 25 år. Han turnerade nyligen med Bohuslän Big Band, George Riedel och Jan Allan. I Stefan Forssén Änglaspel har han medverkat sedan 1982.

Med pianisten Lars Jansson har han gett konserter runt om i Norden och Taiwan. Peter har turnerat i de flesta av Europas länder såväl som i Amerika.

Helena Ek är känd för sina tolkningar av folkmusik och basisten och jazzmusikern Peter Janson tar sig an spirituals, folkliga koraler, medeltida musik, psalmer och improvisationer. Helena har en bred repertoar men har framförallt gjort sig ett namn inom äldre tiders musik. Förutom samarbete med barockensembler i Europa har hon arbetat med några av de främsta musikerna i genren och även turnerat i Japan flera gånger.

Peter Janson, på kontrabas, har varit verksam på den svenska och internationella jazz och improvisationsscenen i över 25 år. Han turnerade nyligen med Bohuslän Big Band, George Riedel och Jan Allan. I Stefan Forssén Änglaspel har han medverkat sedan 1982.

Med pianisten Lars Jansson har han gett konserter runt om i Norden och Taiwan. Peter har turnerat i de flesta av Europas länder såväl som i Amerika.