04 aug 2014 21:42

23 jan 2015 15:48

Parkfestivalen femårsjubilerar

På lördagen är det dags för den femte upplagan av vis- och countryfestivalen Parkfestivalen i Mössebergsparken. I år lockar arrangörerna bland annat med Östen med Resten, Annika Fehling och White water string band.

Parkfestivalen som har hunnit bli en av Västsveriges största vis- och countryfestivaler innehåller så väl allsång och musikfrågesport som irländsk folkmusik, country och bluegrass.

Perra Ljungberg och Tomas Nilsson tog initiativ till den första festivalen 2010 med fyra lokala band på scen. En arbetsgrupp har jobbat vidare med festivalen ideellt. Tack vare en omfattande sponsring från företag, kommunen och studieförbund är festivalen en gratisfestival. Detta var också en av grundtankarna med festivalen – en familjefest där man kan komma och gå som man vill under hela dagen.

Halvfranska Hottkvintetten från Falköping inleder festivalen med ett kombinerat allsångs- och musikquizzprogram. Bandet, som funnits i drygt 20 år, är ett showband som spelar både egna och andras låtar med glimten i örat.

Flying Cow – Falköpingsband som spelar hemmagjord country, var bland annat med i den första upplagan av Sveriges Radios tävling Svensktoppen nästa och tog sig ända till riksfinalen på Liseberg.

Annika Fehling stod på Parkfestivalens scen redan förra året – då tillsammans med två av tjejerna i Ainbusk. Tillsammans utgör de gruppen Glimra. I år kommer Annika som soloartist. Hon har en gedigen karriär bakom sig med framträdanden både i Sverige och utomlands.

White water String Band är ett Falköpingsband som spelar bluegrassmusik och som för första gången står på festivalscenen. Nya artister för i år är också Torbjörn Lantz från Falköping, Gruppen Finezz från Skövde och Systrarna Hög från Varaslätten.

Förutom ett digert scenprogram bjuds på hantverksmarknad, bågskytte, MC-utställning, tipspromenad. Falköpings Närradioförening sänder hela festivalen live på webben.

Parkfestivalen som har hunnit bli en av Västsveriges största vis- och countryfestivaler innehåller så väl allsång och musikfrågesport som irländsk folkmusik, country och bluegrass.

Perra Ljungberg och Tomas Nilsson tog initiativ till den första festivalen 2010 med fyra lokala band på scen. En arbetsgrupp har jobbat vidare med festivalen ideellt. Tack vare en omfattande sponsring från företag, kommunen och studieförbund är festivalen en gratisfestival. Detta var också en av grundtankarna med festivalen – en familjefest där man kan komma och gå som man vill under hela dagen.

Halvfranska Hottkvintetten från Falköping inleder festivalen med ett kombinerat allsångs- och musikquizzprogram. Bandet, som funnits i drygt 20 år, är ett showband som spelar både egna och andras låtar med glimten i örat.

Flying Cow – Falköpingsband som spelar hemmagjord country, var bland annat med i den första upplagan av Sveriges Radios tävling Svensktoppen nästa och tog sig ända till riksfinalen på Liseberg.

Annika Fehling stod på Parkfestivalens scen redan förra året – då tillsammans med två av tjejerna i Ainbusk. Tillsammans utgör de gruppen Glimra. I år kommer Annika som soloartist. Hon har en gedigen karriär bakom sig med framträdanden både i Sverige och utomlands.

White water String Band är ett Falköpingsband som spelar bluegrassmusik och som för första gången står på festivalscenen. Nya artister för i år är också Torbjörn Lantz från Falköping, Gruppen Finezz från Skövde och Systrarna Hög från Varaslätten.

Förutom ett digert scenprogram bjuds på hantverksmarknad, bågskytte, MC-utställning, tipspromenad. Falköpings Närradioförening sänder hela festivalen live på webben.

  • Rikard Jansson