11 aug 2014 16:20

23 jan 2015 15:48

Östen med resten i regnet

Under lördagen var det dags för den femte upplagan av Parkfestivalen och arrangörerna räknar med att ungefär 3 000 personer besökte Mössebergsparken under festivaldagen.

Strax efter lunch började det vikas ut färgglada picknickfiltar i gräset under de lummiga träden i Mössebergsparken som erbjöd behaglig svalka från sommarsolens gassande hetta. Smaskandes på godsaker som smörgåsar, kex, bullar, kakor och bacon deltog publiken i allsång med Halvfranska hottkvintetten, lyssnade på bluegrasscountry med White water stringband och roades av Systrana Högs shower.

– I år känns det som om det har varit fler som kommit hit tidigt på dagen och varit med ändå från start och inte bara på kvällen, som det kanske varit tidigare, säger Perra Ljungberg som är en av eldsjälarna bakom festivalen.

Framåt kvällskvistens ersattes sock filtarna med lika färgglada paraplyer. Regnet gjorde att några valde att bege sig hemåt medan andra stannade kvar för att lyssna på dagens stora dragplåster Östen med resten.

– Jag har inte sett dem live själv, men många jag pratat med har sagt att de ska vara väldigt bra på scen och bjuda på en bra show, det är därför jag tror att det är så många som stannar kvar trots regnet.

När Östen med resten klev upp på scenen som sista band ut för dagen bjöd de på humor, dans och musik av, bland annat, slaget 30-tals hiphop.

Några som tagit sig till parken var vännerna Lars och Annika Nyström, Yvonne och Jörgen Green, Perry och Anneli Malmberg och Peter Henden och Anette Carlgren.

– Vi hade inte pratat ihop oss innan utan vi träffades här, så det är ju jättekul att de arrangerar något där man kan träffas, ha det trevligt och lyssna på bra musik ihop.

– Ett bra picknickställe att äta bacon på, skrattar Lars Nyström och håller stolt upp en burk med den knaperstekta delikatessen.

Strax efter lunch började det vikas ut färgglada picknickfiltar i gräset under de lummiga träden i Mössebergsparken som erbjöd behaglig svalka från sommarsolens gassande hetta. Smaskandes på godsaker som smörgåsar, kex, bullar, kakor och bacon deltog publiken i allsång med Halvfranska hottkvintetten, lyssnade på bluegrasscountry med White water stringband och roades av Systrana Högs shower.

– I år känns det som om det har varit fler som kommit hit tidigt på dagen och varit med ändå från start och inte bara på kvällen, som det kanske varit tidigare, säger Perra Ljungberg som är en av eldsjälarna bakom festivalen.

Framåt kvällskvistens ersattes sock filtarna med lika färgglada paraplyer. Regnet gjorde att några valde att bege sig hemåt medan andra stannade kvar för att lyssna på dagens stora dragplåster Östen med resten.

– Jag har inte sett dem live själv, men många jag pratat med har sagt att de ska vara väldigt bra på scen och bjuda på en bra show, det är därför jag tror att det är så många som stannar kvar trots regnet.

När Östen med resten klev upp på scenen som sista band ut för dagen bjöd de på humor, dans och musik av, bland annat, slaget 30-tals hiphop.

Några som tagit sig till parken var vännerna Lars och Annika Nyström, Yvonne och Jörgen Green, Perry och Anneli Malmberg och Peter Henden och Anette Carlgren.

– Vi hade inte pratat ihop oss innan utan vi träffades här, så det är ju jättekul att de arrangerar något där man kan träffas, ha det trevligt och lyssna på bra musik ihop.

– Ett bra picknickställe att äta bacon på, skrattar Lars Nyström och håller stolt upp en burk med den knaperstekta delikatessen.

  • Anna Leijon