21 aug 2014 06:00

23 jan 2015 15:48

LRF-föreningarna bjuder in till traktor- och hästrace

För 14:e året i rad är det återigen dags för de lokala LRF-föreningarna att göra upp i ett traktorrace i Brunnhem utanför Stenstorp. Nytt för året är bland annat racen med häst och vagn.

Under kvällen kommer det finns mycket att se i Brunnhem, strax utanför Stenstorp där insläppet öppnar 17.00. Vid 18-tiden kommer veteranparaden äga rum, där bilar, motorcyklar och mopeder kommer medverka innan racen startar.

– Nytt för i år är att det även kommer vara ett race där man tävlar med häst och vagn. Den snabbaste hästen kommer sedan tävla mot den segrande traktorn, säger Lars-Olof Josefsson som är ordförande för LRF-föreningen i Stenstorp.

Trots att vädret spelar en stor roll, så tros man genom flera nya inslag kunna locka ännu mer publik än fjolårets uppemot 1500 besökare.

– Det kommer finnas aktiviteter som lockar hela familjen, men givetvis har vädret en stor inverkan, säger Lars-Olof.

Under kvällen kommer det finns mycket att se i Brunnhem, strax utanför Stenstorp där insläppet öppnar 17.00. Vid 18-tiden kommer veteranparaden äga rum, där bilar, motorcyklar och mopeder kommer medverka innan racen startar.

– Nytt för i år är att det även kommer vara ett race där man tävlar med häst och vagn. Den snabbaste hästen kommer sedan tävla mot den segrande traktorn, säger Lars-Olof Josefsson som är ordförande för LRF-föreningen i Stenstorp.

Trots att vädret spelar en stor roll, så tros man genom flera nya inslag kunna locka ännu mer publik än fjolårets uppemot 1500 besökare.

– Det kommer finnas aktiviteter som lockar hela familjen, men givetvis har vädret en stor inverkan, säger Lars-Olof.

  • Erica Augustsson