11 sep 2014 16:08

23 jan 2015 15:50

Intensiv höst väntar Falbygdens manskör

KÖRSÅNG:

För Falbygdens Manskör blir det en sångtät höst. Först ut är en konsert med sånger av de tre visdiktarna Cornelis Vreeswijk, Olle Adolphson och Owe Törnqvist i gamla Fredriksbergsskolans aula den 20 september.

Konserten har kören haft planer på att genomföra under en längre tid och kan ses som en lyckad fortsättning på den konsert man höll i våras John Pohlman. Konserten har man i samarbete med manskören i Trollhättan och sångsällskapet Harmoni och dagen därpå görs samma konsert i Trollhättan. Detta är ett samarbete, som kommer att fortsätta senare i höst. Vid konserten medverkar även Johan Silfverhjelm med sin trio och musikalisk domptör är som vanligt Emily Lundgren. I konserten här blir det solister som får sjunga Owes sånger.

I oktober medverkar kören i Västergötlands Sångarförbunds jubileumskonsert i Vara konserthus och i december är väntas tre adventskonserter.

Konserten har kören haft planer på att genomföra under en längre tid och kan ses som en lyckad fortsättning på den konsert man höll i våras John Pohlman. Konserten har man i samarbete med manskören i Trollhättan och sångsällskapet Harmoni och dagen därpå görs samma konsert i Trollhättan. Detta är ett samarbete, som kommer att fortsätta senare i höst. Vid konserten medverkar även Johan Silfverhjelm med sin trio och musikalisk domptör är som vanligt Emily Lundgren. I konserten här blir det solister som får sjunga Owes sånger.

I oktober medverkar kören i Västergötlands Sångarförbunds jubileumskonsert i Vara konserthus och i december är väntas tre adventskonserter.

  • Rikard Jansson