12 sep 2014 06:00

23 jan 2015 15:50

Flytt löser arbetsmiljöproblem?

Arbetsmiljöproblemen på Arbetsförmedlingen väntas bli ett minne blott när de lämnar lokalerna på Trädgårdsgatan i mitten av februari. Nya lokaler är Atlantica Joys tidigare träningslokaler vid Stora torget. Med flyttar också Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten.

– Just nu håller vi på att renovera de nya lokalerna, säger Pernilla Eriksson, tillförordnad chef på Arbetsförmedlingens kontor i Falköping.

Det är hon fram till måndag när Conny Haraldsson efterträder Magnus Oscarsson som chef. I dag jobbar Conny som sektionschef i Skövde.

Arbetsmiljön har länge varit ett ärende för Arbetsmiljöverket. Arbetsförmedlare har sågat den egna arbetsmiljön. Anledningen är att det blivit arbetsplats för fler personer än vad som avsetts från början. Tillsammans har myndigheterna fler än 40 personer verksamma där. Luften har varit dålig, lokalerna små och mest allvarligt, att det varit svårt att klara sekretessen i vissa lägen.

”Tvingade att flytta”

Det har varit en frustrerad situation med små gemensamhetsutrymmen.

– Lokalerna har inte räckt till. De har inte varit anpassade och vi har varit tvungna att flytta. En nybyggnation är lika dyr oavsett om det gäller Stockholm eller Falköping. Vi har haft några alternativ och detta har varit det bästa och mest prisvärda.

Med större lokaler kan det arrangeras fler och större träffar med arbetssökande och arbetsgivare.

– Det kan vara alltifrån rekryteringsträffar till utbildningar.

Under torsdagen fanns inga besked om vem som tar över lokalerna på Trädgårdsgatan.

Atlantica Joy har redan flyttat ut verksamheten och har i dag lokaler på Bangatan i Falköping.

– Just nu håller vi på att renovera de nya lokalerna, säger Pernilla Eriksson, tillförordnad chef på Arbetsförmedlingens kontor i Falköping.

Det är hon fram till måndag när Conny Haraldsson efterträder Magnus Oscarsson som chef. I dag jobbar Conny som sektionschef i Skövde.

Arbetsmiljön har länge varit ett ärende för Arbetsmiljöverket. Arbetsförmedlare har sågat den egna arbetsmiljön. Anledningen är att det blivit arbetsplats för fler personer än vad som avsetts från början. Tillsammans har myndigheterna fler än 40 personer verksamma där. Luften har varit dålig, lokalerna små och mest allvarligt, att det varit svårt att klara sekretessen i vissa lägen.

”Tvingade att flytta”

Det har varit en frustrerad situation med små gemensamhetsutrymmen.

– Lokalerna har inte räckt till. De har inte varit anpassade och vi har varit tvungna att flytta. En nybyggnation är lika dyr oavsett om det gäller Stockholm eller Falköping. Vi har haft några alternativ och detta har varit det bästa och mest prisvärda.

Med större lokaler kan det arrangeras fler och större träffar med arbetssökande och arbetsgivare.

– Det kan vara alltifrån rekryteringsträffar till utbildningar.

Under torsdagen fanns inga besked om vem som tar över lokalerna på Trädgårdsgatan.

Atlantica Joy har redan flyttat ut verksamheten och har i dag lokaler på Bangatan i Falköping.

  • Rikard Jansson