02 okt 2014 09:44

23 jan 2015 15:51

Rån mot pressbyrån

Maskerade rånare slog nu på morgonen till mot Pressbyrån i Falköping. Enligt uppgift hade de både kniv och pistol och hotade den butiksanställde.

Rånet mot Pressbyrån på järnvägsstationen skedde strax före klockan nio på torsdagsmorgonen.

Butiken var öppen och två mörkklädda och maskerade män, som av vittnen beskrivs vara i 20-årsåldern, klev in i butiken.

– Det har talats om att männen hade både en kniv och eventuellt en pistol, men det är inget vi kan bekräfta i nuläget. Mannen som arbetade i butiken hörs just nu, säger Ulf Andersson, närpolisbefäl i Falköping till SLA.

Uppgifter gör också gällande att mannen ska ha skadats, men inte heller det kan Andersson bekräfta ännu.

– Jag vet att han chockades, men om det finns fysiska skador känner jag inte till i nuläget.

Det finns ett flertal vittnen till händelsen, vissa av dem befann sig i butiken. Vittnesuppgifter ska också göra gällande att de två rånarna sprang från platsen in i tunnel som går under stationen ut mot baksidan av byggnaden och därefter troligtvis hoppade in i en bil, eventuellt en liten blå bil av märket Ford.

Enligt uppgift från polisen fick rånarna med sig kontanter och tobaksvaror, i nuläget är det oklart hur mycket.

Butiken håller stängt tills vidare och är nu avspärrad för en teknisk undersökning – den övervakningsfilm ska också analyseras. Polisen hör nu även de vittnen som fanns på platsen. Man söker också i närområdet efter den bil som rånarna flydde i.

Rånet mot Pressbyrån på järnvägsstationen skedde strax före klockan nio på torsdagsmorgonen.

Butiken var öppen och två mörkklädda och maskerade män, som av vittnen beskrivs vara i 20-årsåldern, klev in i butiken.

– Det har talats om att männen hade både en kniv och eventuellt en pistol, men det är inget vi kan bekräfta i nuläget. Mannen som arbetade i butiken hörs just nu, säger Ulf Andersson, närpolisbefäl i Falköping till SLA.

Uppgifter gör också gällande att mannen ska ha skadats, men inte heller det kan Andersson bekräfta ännu.

– Jag vet att han chockades, men om det finns fysiska skador känner jag inte till i nuläget.

Det finns ett flertal vittnen till händelsen, vissa av dem befann sig i butiken. Vittnesuppgifter ska också göra gällande att de två rånarna sprang från platsen in i tunnel som går under stationen ut mot baksidan av byggnaden och därefter troligtvis hoppade in i en bil, eventuellt en liten blå bil av märket Ford.

Enligt uppgift från polisen fick rånarna med sig kontanter och tobaksvaror, i nuläget är det oklart hur mycket.

Butiken håller stängt tills vidare och är nu avspärrad för en teknisk undersökning – den övervakningsfilm ska också analyseras. Polisen hör nu även de vittnen som fanns på platsen. Man söker också i närområdet efter den bil som rånarna flydde i.