03 okt 2014 14:17

23 jan 2015 15:51

Effektivt polisarbete ledde till gripande

Två 18-åringar är anhållna misstänkta för det brutala rånet i Falköping. De hotade expediten med pistol och personen fick också ett slag i ansiktet. Männen greps på torsdagskvällen efter vad som beskrivs som ett gediget polisarbete.

Det var på torsdagsmorgonen som de två rånarna slog till mot pressbyråkiosken. De var maskerade och en av rånarna hotade expediten med pistol, slog denne i ansiktet, samtidigt den andre rånaren höll en kniv i handen. Rånarna kom över tobak och kontanter.

– Expediten är chockad, men inte fysiskt skadad, säger Erika Magnusson, inre befäl vid Skövdepolisen.

Rånarna sprang från platsen efter brottet och hoppade sedan in i en flyktbil. Bland annat blev just bilen en viktig del i det framgångsrika polisarbetet som ledde till att männen, födda 1996, en av dem är hemmahörande i Falköping och en i Linköping, kunde gripas på torsdagskvällen i Falköping .De anhölls senare misstänkta för grovt rån.

– Vi hittade flyktbilen under dagen och vi hade en del spaning kring den, vilket var viktigt i utredningsarbetet. Vi hade också signalement på rånarna och kunde på så sätt komma fram till var de befann sig, säger Erika Magnusson.

Polisen vill i nuläget inte kommentera om de har hittat den kniv och pistol som männen hade med sig vid rånet. Däremot har man hittat två rånarluvor, en del gods och kontanter, bland annat i den bil de använt och också i en lägenhet där polisen gjort husrannsakan.

Det är i nuläget oklart om männen i förhör har erkänt brottet. Enligt uppgift misstänks de även för inbrott i Falköpingstrakten i dagarna

De båda är kända av polisen sedan tidigare för liknande brottslighet.

Det var på torsdagsmorgonen som de två rånarna slog till mot pressbyråkiosken. De var maskerade och en av rånarna hotade expediten med pistol, slog denne i ansiktet, samtidigt den andre rånaren höll en kniv i handen. Rånarna kom över tobak och kontanter.

– Expediten är chockad, men inte fysiskt skadad, säger Erika Magnusson, inre befäl vid Skövdepolisen.

Rånarna sprang från platsen efter brottet och hoppade sedan in i en flyktbil. Bland annat blev just bilen en viktig del i det framgångsrika polisarbetet som ledde till att männen, födda 1996, en av dem är hemmahörande i Falköping och en i Linköping, kunde gripas på torsdagskvällen i Falköping .De anhölls senare misstänkta för grovt rån.

– Vi hittade flyktbilen under dagen och vi hade en del spaning kring den, vilket var viktigt i utredningsarbetet. Vi hade också signalement på rånarna och kunde på så sätt komma fram till var de befann sig, säger Erika Magnusson.

Polisen vill i nuläget inte kommentera om de har hittat den kniv och pistol som männen hade med sig vid rånet. Däremot har man hittat två rånarluvor, en del gods och kontanter, bland annat i den bil de använt och också i en lägenhet där polisen gjort husrannsakan.

Det är i nuläget oklart om männen i förhör har erkänt brottet. Enligt uppgift misstänks de även för inbrott i Falköpingstrakten i dagarna

De båda är kända av polisen sedan tidigare för liknande brottslighet.