03 okt 2014 08:38

23 jan 2015 15:30

vå anhållna efter brutalt rån

Två 18-åringar är anhållna misstänkta för det brutala rånet i Falköping. De hotade expediten med pistol och personen fick också ett slag i ansiktet.
Männen greps sent på torsdagskvällen efter vad som beskrivs som ett gediget polisarbete.

Det var strax före klockan nio på torsdagsmorgonen som de två rånarna slog till mot pressbyråkiosken. De var maskerade och en av rånarna hotade expediten med pistol, slog denne i ansiktet, samtidigt den andre rånaren höll en kniv i handen. Rånarna kom över både tobak och kontanter.

– Expediten är chockad, men inte fysiskt skadad, säger Erika Magnusson, inre befäl vid Skövdepolisen.

Rånarna sprang från platsen efter brottet och hoppade sedan in i en flyktbil. Bland annat blev just bilen en viktig del i det framgångsrika polisarbetet som ledde till att männen, födda 1996 och hemmahörande i Linköping, kunde gripas sent på torsdagskvällen i Falköping.

– Vi hittade flyktbilen under dagen och vi hade en del spaning kring den, vilket var viktigt i utredningsarbetet. Vi hade också signalement på de två gärningsmännen och kunde på så sätt komma fram till var gärningsmännen befann sig, säger Erika Magnusson.

Polisen vill i nuläget inte kommentera om de har hittat den kniv och pistol som männen hade med sig vid rånet.

Männen är kända av polisen för liknande brottslighet sedan tidigare. Det troliga skälet till att de befann sig i Falköping är att de har kompisar där.

De misstänkta rånarna har förhörts men det är i nuläget oklart om de har erkänt.

Enligt uppgift misstänks de även för andra brott i Falköpingstrakten.

Det var strax före klockan nio på torsdagsmorgonen som de två rånarna slog till mot pressbyråkiosken. De var maskerade och en av rånarna hotade expediten med pistol, slog denne i ansiktet, samtidigt den andre rånaren höll en kniv i handen. Rånarna kom över både tobak och kontanter.

– Expediten är chockad, men inte fysiskt skadad, säger Erika Magnusson, inre befäl vid Skövdepolisen.

Rånarna sprang från platsen efter brottet och hoppade sedan in i en flyktbil. Bland annat blev just bilen en viktig del i det framgångsrika polisarbetet som ledde till att männen, födda 1996 och hemmahörande i Linköping, kunde gripas sent på torsdagskvällen i Falköping.

– Vi hittade flyktbilen under dagen och vi hade en del spaning kring den, vilket var viktigt i utredningsarbetet. Vi hade också signalement på de två gärningsmännen och kunde på så sätt komma fram till var gärningsmännen befann sig, säger Erika Magnusson.

Polisen vill i nuläget inte kommentera om de har hittat den kniv och pistol som männen hade med sig vid rånet.

Männen är kända av polisen för liknande brottslighet sedan tidigare. Det troliga skälet till att de befann sig i Falköping är att de har kompisar där.

De misstänkta rånarna har förhörts men det är i nuläget oklart om de har erkänt.

Enligt uppgift misstänks de även för andra brott i Falköpingstrakten.