06 okt 2014 10:51

23 jan 2015 15:51

En ny produktionslinje byggs upp

Inredningskoncernen Kinnarps har beslutat att investera närmare 60 miljoner kronor i fabriken i Kinnarp.

Produktionsanläggningen i Kinnarp ska, enligt det beslut som företagsledningen nu tagit, utökas med en ny maskinpark som kommer att ge kunden betydligt fler valmöjligheter.

Små serier

Från att tidigare ha haft en produktion inriktad på stora volymer, skapas nu möjligheter även för tillverkning av individuellt utformade produkter i små serier.

– Trenden pekar på att allt fler vill sätta sin individuella prägel på produkten. Kunderna vill kunna ändra färger, mått och utseende på inredningen och helst ska det inte kosta något extra, säger Per-Arne Andersson, vd på Kinnarps AB i ett pressmeddelande.

– För att kunna möta våra kunders krav, behöver vi investera i ny produktionsteknik som klarar av små serier och många förändringar

Förfina formspråket

Den nya produktionslinan som nu ska byggas upp är helt inriktad mot enstycksproduktion. Det innebär att varje enskild produkt går igenom tillverkningskedjan som en unik produkt utan omställning på produktionslinan.

– Vi investerar också i maskiner som ska förbättra utseendet på våra produkter. Till exempel planerar vi att köpa in den senaste tekniken för kantbearbetning. Den typen av investeringar öppnar också upp möjligheterna för framtida produkter, vi kan nu förfina formspråket och förbättra finishen.

Planen är att den nya maskinparken ska installeras successivt under de kommande två åren.

Investeringen beräknas inte innebära några nyanställningar.

Produktionsanläggningen i Kinnarp ska, enligt det beslut som företagsledningen nu tagit, utökas med en ny maskinpark som kommer att ge kunden betydligt fler valmöjligheter.

Små serier

Från att tidigare ha haft en produktion inriktad på stora volymer, skapas nu möjligheter även för tillverkning av individuellt utformade produkter i små serier.

– Trenden pekar på att allt fler vill sätta sin individuella prägel på produkten. Kunderna vill kunna ändra färger, mått och utseende på inredningen och helst ska det inte kosta något extra, säger Per-Arne Andersson, vd på Kinnarps AB i ett pressmeddelande.

– För att kunna möta våra kunders krav, behöver vi investera i ny produktionsteknik som klarar av små serier och många förändringar

Förfina formspråket

Den nya produktionslinan som nu ska byggas upp är helt inriktad mot enstycksproduktion. Det innebär att varje enskild produkt går igenom tillverkningskedjan som en unik produkt utan omställning på produktionslinan.

– Vi investerar också i maskiner som ska förbättra utseendet på våra produkter. Till exempel planerar vi att köpa in den senaste tekniken för kantbearbetning. Den typen av investeringar öppnar också upp möjligheterna för framtida produkter, vi kan nu förfina formspråket och förbättra finishen.

Planen är att den nya maskinparken ska installeras successivt under de kommande två åren.

Investeringen beräknas inte innebära några nyanställningar.

  • Lars Berthilsson