06 okt 2014 13:22

23 jan 2015 15:51

Slog till mot Pressbyrån i Falköping

En misstänkt rånare häktades i söndags, den andre på måndagen. I torsdags slog de två till mot Pressbyråkiosken i Falköping, maskerade och beväpnade med både pistol och kniv.

Det var i torsdags som de två rånarna slog till mot Pressbyrån på järnvägsstationen i Falköping. De var maskerade och en av rånarna hotade expediten med pistol, slog denne i ansiktet, samtidigt den andre rånaren höll en kniv i handen. Rånarna kom över tobak och kontanter. Expediten chockades men fick inga fysiska skador. Rånarna flydde från platsen, först till fots och därefter i en väntande bil.

Snabbt och effektivt polisarbetet ledde till att de två männen, födda 1996, en av dem är hemmahörande i Falköping och en i Linköping, kunde gripas på torsdagskvällen i Falköping. De anhölls senare misstänkta för grovt rån.

Under söndagen häktades en av dem misstänkt för grovt rån. På måndagen hölls häktningsförhandling för den andre rånaren. Även han häktades misstänkt för grovt rån. Åtal ska vara väckt om två veckor.

Det är i nuläget oklart om männen har erkänt brottet.

Enligt uppgift misstänks de även för inbrott i Falköpingstrakten i förra veckan.

Det var i torsdags som de två rånarna slog till mot Pressbyrån på järnvägsstationen i Falköping. De var maskerade och en av rånarna hotade expediten med pistol, slog denne i ansiktet, samtidigt den andre rånaren höll en kniv i handen. Rånarna kom över tobak och kontanter. Expediten chockades men fick inga fysiska skador. Rånarna flydde från platsen, först till fots och därefter i en väntande bil.

Snabbt och effektivt polisarbetet ledde till att de två männen, födda 1996, en av dem är hemmahörande i Falköping och en i Linköping, kunde gripas på torsdagskvällen i Falköping. De anhölls senare misstänkta för grovt rån.

Under söndagen häktades en av dem misstänkt för grovt rån. På måndagen hölls häktningsförhandling för den andre rånaren. Även han häktades misstänkt för grovt rån. Åtal ska vara väckt om två veckor.

Det är i nuläget oklart om männen har erkänt brottet.

Enligt uppgift misstänks de även för inbrott i Falköpingstrakten i förra veckan.