11 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:52

Styrkan är att nätverka

Att nätverka. Det är styrkan bland Falköpings företagare. Däremot tycker Maria Falegård, ordförande för Företagarna i Falköping, att de kan bli bättre på att kommunicera.

Maria Falegård, ordförande för Företagarna i Falköping, är på väg till Stockholm när SLA når henne på tåget. Det är dags för ordförandekonferens för Sveriges lokalföreningar. En del av dagen är vikt för workshop och Maria Falegård har valt ”Hur sätter man kommunen på kartan genom ett bra företagsklimat”.

– Det är alltid bra att se vad andra städer gör, oavsett om det är bra eller dåliga saker kan man alltid ta lärdom av det. Enligt mig är företagsklimatet i Falköping i det stora hela bra. Rankinglistor kommer från alla möjliga håll, Svenskt näringsliv gör en sådan en gång om året. Tittar man på siffrorna har Falköping klättrat upp och ner under åren. Jag vet inte vad det beror på, men säkert mycket på enskilda händelser som kanske färgar undersökningen. Sist gick vi upp.

Vad är Falköpings företagare bra på?

– Att nätverka, det är styrkan. Det finns mindre nätverk mellan yrkesgrupper och branscher som ses regelbundet och byter erfarenhet. Sedan finns pyttluncher som Näringslivsrådet står bakom tillsammans med Företagarna. Det är en mötesplats som folk ser fram emot att vara med på. Och så finns Företagarnas egna träffar.

Vad kan förbättras i företagsklimatet?

– Att kommunicera. För att förstå varandra, alla har olika behov, vardag och förväntningar. Dels för att sprida det positiva som händer och de åtgärder som görs, oavsett om det är av företag, kommunen eller andra aktörer, och dels för att få fram konstruktiv kritik för att kunna göra något åt problem eller komma med förslag på förbättringar.

Företagarna i Falköping har drygt 200 medlemmar. De flesta har fem anställda eller färre. Antalet medlemmar har ökat.

Anledningen?

– Man vill åt nätverket. Det finns alltid någon som varit i samma situation, oavsett om det är med- eller motgång. Det finns alltid någon att diskutera med eller be om råd.

Tips för att starta eget?

– Hitta något du brinner för och tycker är roligt. Det finns väldigt få företagare som vaknar på morgonen och inte vill gå till jobbet. Var inte rädd att be om hjälp.

Maria Falegård, ordförande för Företagarna i Falköping, är på väg till Stockholm när SLA når henne på tåget. Det är dags för ordförandekonferens för Sveriges lokalföreningar. En del av dagen är vikt för workshop och Maria Falegård har valt ”Hur sätter man kommunen på kartan genom ett bra företagsklimat”.

– Det är alltid bra att se vad andra städer gör, oavsett om det är bra eller dåliga saker kan man alltid ta lärdom av det. Enligt mig är företagsklimatet i Falköping i det stora hela bra. Rankinglistor kommer från alla möjliga håll, Svenskt näringsliv gör en sådan en gång om året. Tittar man på siffrorna har Falköping klättrat upp och ner under åren. Jag vet inte vad det beror på, men säkert mycket på enskilda händelser som kanske färgar undersökningen. Sist gick vi upp.

Vad är Falköpings företagare bra på?

– Att nätverka, det är styrkan. Det finns mindre nätverk mellan yrkesgrupper och branscher som ses regelbundet och byter erfarenhet. Sedan finns pyttluncher som Näringslivsrådet står bakom tillsammans med Företagarna. Det är en mötesplats som folk ser fram emot att vara med på. Och så finns Företagarnas egna träffar.

Vad kan förbättras i företagsklimatet?

– Att kommunicera. För att förstå varandra, alla har olika behov, vardag och förväntningar. Dels för att sprida det positiva som händer och de åtgärder som görs, oavsett om det är av företag, kommunen eller andra aktörer, och dels för att få fram konstruktiv kritik för att kunna göra något åt problem eller komma med förslag på förbättringar.

Företagarna i Falköping har drygt 200 medlemmar. De flesta har fem anställda eller färre. Antalet medlemmar har ökat.

Anledningen?

– Man vill åt nätverket. Det finns alltid någon som varit i samma situation, oavsett om det är med- eller motgång. Det finns alltid någon att diskutera med eller be om råd.

Tips för att starta eget?

– Hitta något du brinner för och tycker är roligt. Det finns väldigt få företagare som vaknar på morgonen och inte vill gå till jobbet. Var inte rädd att be om hjälp.