22 okt 2014 13:19

23 jan 2015 15:52

Dogge inspirerade jobbsökande

80 unga mötte 45 företag och en rappare

Hörsalen på Lärcenter var fullsatt när rappartisten Dogge Doggelito berättade sin levnadshistoria, från en strulig förortsuppväxt till en av Sveriges mest framgångsrika rappare.

För att inspireras i sitt jobbsökande bjöds ungdomar från Falköping och Tidaholm på onsdagen in till Speedmeeting på Lärcenter i Falköping där de kunde möta 45 olika företag. Syftet var att ge 80 ungdomar möjlighet att göra praktik på något av de deltagande företagen.

Dagen inleddes med mingelfrukost och fortsatte sedan med dragplåstret, rapparen Dogge Doggelito.

Fick 600 kronor

Dogge växte upp i Norra Botkyrka utanför Stockholm och som ung boxare hade han siktet inställt på att bli lika stor som idolen Muhammed Ali.

Efter att ha lyssnat på den musik som hans bror höll på med, gick han ofta runt och spontanrappade i skolan. Bland annat uppmanade fritidsgårdsföreståndaren Ulla honom att uppträda på fredagsdiscona.

– Efter ett uppträdande tog hon mig åt sidan och gav mig 600 kronor. Hon sa att det var bara för att hon ville uppmuntra mig. Det var då jag började tänka på att jag kanske borde satsa på att bli rappare, berättade han.

Diskade tallrikar

På frågan vad han hade för tips till de arbetssökande svarade han:

– Var envisa, kämpa, ligg på, ge aldrig upp. Bli inte nedslagna för att ni får ett nej. Om det inte går första eller andra gången så går det tredje gången, sa han och fortsatte:

– Jag har inte alltid haft de roligaste jobben. På ett ställe skulle jag till exempel diska 700 tallrikar per dag, men jag gjorde det och skrev rimes och repade när jag hade tid över.

För att inspireras i sitt jobbsökande bjöds ungdomar från Falköping och Tidaholm på onsdagen in till Speedmeeting på Lärcenter i Falköping där de kunde möta 45 olika företag. Syftet var att ge 80 ungdomar möjlighet att göra praktik på något av de deltagande företagen.

Dagen inleddes med mingelfrukost och fortsatte sedan med dragplåstret, rapparen Dogge Doggelito.

Fick 600 kronor

Dogge växte upp i Norra Botkyrka utanför Stockholm och som ung boxare hade han siktet inställt på att bli lika stor som idolen Muhammed Ali.

Efter att ha lyssnat på den musik som hans bror höll på med, gick han ofta runt och spontanrappade i skolan. Bland annat uppmanade fritidsgårdsföreståndaren Ulla honom att uppträda på fredagsdiscona.

– Efter ett uppträdande tog hon mig åt sidan och gav mig 600 kronor. Hon sa att det var bara för att hon ville uppmuntra mig. Det var då jag började tänka på att jag kanske borde satsa på att bli rappare, berättade han.

Diskade tallrikar

På frågan vad han hade för tips till de arbetssökande svarade han:

– Var envisa, kämpa, ligg på, ge aldrig upp. Bli inte nedslagna för att ni får ett nej. Om det inte går första eller andra gången så går det tredje gången, sa han och fortsatte:

– Jag har inte alltid haft de roligaste jobben. På ett ställe skulle jag till exempel diska 700 tallrikar per dag, men jag gjorde det och skrev rimes och repade när jag hade tid över.

  • Anna Leijon